• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Ölümün Kıyısından Döndü

Ölümün Kıyısından Döndü
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada kalp krizi tanısı koyulduktan sonra...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde göğüs ağrısı şikayetiyle Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada kalp krizi tanısı koyulduktan sonra özel bir hastaneye sevk edilen 51 yaşındaki hastanın kalbi yolda durdu. Özel hastanede yapılan müdahale ile yeniden hayata döndürülen hasta, 5 gün sonra taburcu edildi.

31 Aralık Perşembe günü işe gitmek için evinden çıkan 51 yaşındaki İmdat Kalaycı, göğsünün sıkışması üzerine hemen 112 ekiplerini aradı ve yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İmdat Kalaycı'ya kalp krizi tanısı koyuldu ve hemen ambulansla Özel İrmet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, Kalaycı'nın kalbi hastane yolunda yolda durdu.

DAMARLARDAN BİRİ YÜZDE YÜZ TIKANMIŞ

Hastaneye kalbi durmuş bir şekilde getirilen evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi İmdat Kalaycı, tedavi altına alındı. Solunum cihazına bağlanan Kalaycı, kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü. Daha sonra Kardiyoloji Uzmanı Cihan Dündar tarafından anjiyo yapılan hastanın damarlarından birinin yüzde 100 tıkalı olduğu tespit edildi. Yaklaşık 20 dakika süren işlemin ardından tıkanan kalp açıldı.

GÜNDE 2 PAKET SİGARA İÇİYORDU

Anjiyo işleminden sonra koroner yoğun bakımda takibe alınan ve yaklaşık 2 saat sonra kendine geldiği belirtilen İmdat Kalaycı'nın günde 2 paket sigara içtiği öğrenildi. Yılbaşından hemen önce hastaneye getirildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Cihan Dündar, "Hastamız yaklaşık 1 yıldır hastanemizde. Şimdi durumu çok iyi" şeklinde espri yaptı.

BABAMI GİTMİŞKEN GERİ DÖNDÜRDÜLER

İşe gitmek için evden çıktığını söyleyen İmdat Kalaycı, "Servise çıktım, birden göğsüm sıkıştı. Arabanın marşına bastığımda sıcak sıcak ter dökmeye başladım. Araçtan inip geri döndüm. Hemen 112'yi aradılar. Ambulansa bindikten sonrasını hatırlamıyorum. Allah sağlığıma kavuşmamı sağlayan doktorlarımızdan ve hastane çalışanlarından razı olsun" dedi.

İmdat Kalaycının oğlu Müjdat Kalaycı da ^"Allah doktorlarımızdan razı olsun. Babamı gitmişken geri döndürdüler" ifadelerini kaydetti.

Ölümün Kıyısından Döndü

Ölümün Kıyısından Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim