• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Ölüm Korkusu Türkiye’yi Terk Ettirdi

Ölüm Korkusu Türkiye’yi Terk Ettirdi
9 yıl önce Türkiye'ye yerleşip Türk vatandaşı olan Azerbaycan asıllı Elmira A., eski eşinden sürekli gelen ölüm tehditlerine daha fazla dayanamadı...

9 yıl önce Türkiye'ye yerleşip Türk vatandaşı olan Azerbaycan asıllı Elmira A., eski eşinden sürekli gelen ölüm tehditlerine daha fazla dayanamadı ve 4 ay önce Türkiye'yi terk edip Azerbaycan'a yerleşti.

Antalya'da yaşayan Azerbaycan asıllı Türk vatandaşı 30 yaşındaki Elmira A. 9 yıl önce üniversitede tanışarak evlendiği eski eşi A.H.D. ile Siirt'e yerleşerek burada yaşamaya başladı. İki çocuğu da dünyaya gelen çift bir süre sonra şiddetli tartışmalara başladı. Tartışmalar büyüyünce Elmira A. eşi A.H.D.'den şiddet görmeye başladı. Şiddete daha fazla dayanamayan Elmira A. eşinden boşanarak Antalya'ya yerleşti.

"TÜRKİYE'DE ÖLÜM KORKUSUYLA DAHA FAZLA YAŞAMAZDIM"

Çocuklarını eski eşinin yanında bırakan talihsiz kadın, Antalya'da iş bularak çalışmaya başladı. Kısa süre sonra yaşadığı evin adresini öğrenen A.H.D. eve gizlice girerek eski eşini darp edip ölümle tehdit etti. Gözlerinin altı moraran ve kolu kırılan Elmira A. eli, kolu bağlanıp ağzı bantlanarak ölüme terk edilecekken bir şekilde kurtulmayı başardı ve polise sığındı. Günlerce polis nezaretinde evinde yaşamaya çalışan Elmira A. çocuklarını da görmek istedi ancak eski eşinden olumsuz yanıtlar aldı. Siirt'te yaşayan ve öğretmen olan A.H.D.'nin bu defa telefonla tacizleri ve ölüm tehditleri artınca genç kadın Türkiye'den tamamen ayrılmak zorunda kaldı. 29 Ekim 2015 tarihinden bu yana Azerbaycan'a annesinin yanına kesin dönüş yapan Elmira A. "Artık canıma tak etti. Eski eşim beni sürekli ölümle tehdit ediyordu. Telefonlarıma mesajlar atıp beni sürekli imalı imalı başka şeylerle suçluyordu. Ölüm korkusuyla daha fazla yaşayamadım. Türkiye'de tüm yasalar erkekten yana gibi. Kadın olarak sesimi duyuramadım. Annemin yanına sığındım ülkeme geri döndüm. Türkiye'de ölüm korkusuyla daha fazla yaşamazdım" dedi.

Genç kadın 4 aydır Azerbaycan'da annesinin yanında çocuklarından ayrı bir şekilde yaşıyor.

Ölüm Korkusu Türkiye’yi Terk Ettirdi

Ölüm Korkusu Türkiye’yi Terk Ettirdi

Ölüm Korkusu Türkiye’yi Terk Ettirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim