• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Ölüdeniz’e 60 Milyon Liralık Altyapı Çalışması

Ölüdeniz’e 60 Milyon Liralık Altyapı Çalışması
Türk ve dünya turizminin en gözde kentlerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesinin uzun yıllardır sıkıntı çektiği alt yapı sorununu...

Türk ve dünya turizminin en gözde kentlerinden biri olan Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesinin uzun yıllardır sıkıntı çektiği alt yapı sorununu gidermek üzere Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü bölgede çalışma başlattı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile görüşmelerinin yaklaşık 1 yıldır sürdüğünü söyledi. Büyük bir yatırım hazırlığı içerisinde olduklarına dikkat çeken Ülgen, "Ölüdeniz-Belceğiz-Hisarönü ve Ovacık mevkilerini kapsayan yatırımımız 60 Milyon TL'ye mal olacak" derken, bölgeye 130 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı yapacaklarını belirtti.

"50 MİLYON TL İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

Bölgedeki alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyen Ülgen, "Yaklaşık 1 yıldır Vali Yardımcımız Sayın Fethi Özdemir başkanlığında, YİKOB'da, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde ve MUSKİ Genel Müdürlüğümüzde konuyla ilgili toplantılar yaptık. Bölgede yaptığımız çalışmalar sonrası 60 Milyon TL'ye yatırımın tamamlanacağını belirledik. Yatırım için başlattığımız çalışmalar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesinden faydalanabilmek için Ölüdeniz-Belceğiz Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili 22,5 Milyon TL'lik bir talepte bulunduk. Bu talebimiz doğrultusunda toplam 11,5 Milyon TL'lik kısmı bakanlık tarafından karşılanacak. Geri kalan 50 Milyon TL'yi de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün'ün destekleriyle kısa sürede kendi bütçemizden çözeceğiz" dedi

"2017 SONUNA KADAR TESİSİ BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Ülgen, amaçlarının Ölüdeniz-Belceğiz-Hisarönü ve Ovacık bölgelerindeki bu zamana kadar çözülemeyen alt yapı sorununu kısa bir sürede çözmek olduğuna dikkat çekti. Çalışmalara 2016 yılında başlayacaklarını belirten Ülgen, "2016 yılı içerisinde hızlı bir şekilde 13.000 metreküp/gün kapasiteye sahip Ölüdeniz- Belceğiz Atıksu Arıtma Tesisi inşaatına başlayıp 2017 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bakanlık fonlarından hibe alınması konusunda bizlere yardımını esirgemeyen başta Sayın Valimiz Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün olmak üzere, YİKOB Koordinasyon Başkanlığını yürüten Vali Yardımcımız Fethi Özdemir'e, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Ölüdeniz’e 60 Milyon Liralık Altyapı Çalışması

Ölüdeniz’e 60 Milyon Liralık Altyapı Çalışması

Ölüdeniz’e 60 Milyon Liralık Altyapı Çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim