• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) 2015 yılı yerel kapasitenin artırılması ve Mali Destek Programı kapsamında; Oltu Kaymakamlığı ile Oltu...

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) 2015 yılı yerel kapasitenin artırılması ve Mali Destek Programı kapsamında; Oltu Kaymakamlığı ile Oltu Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Oltu Taşı Sınırları Aşıyor" projesi kapsamında yapılan Oltu taşı tanıtım filmi ve katalog çalışmaları beğeniye sunuldu.

Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi'nde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Temel Vural, projede gelinen nokta hakkında bilgilendirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Memet Ali Çakal, "Oltu Kaymakamlığı projeyi ajansımıza sunduklarında, önceden ajansımızın daha önce yapmış olduğu araştırmalar neticesinde geliştirdiği bir takım stratejiler ile birlikte bu çalışmanın Oltu ve Oltu Taşı için faydalı olacağı kanaatine varıldı. Ajans olarak bölgemizdeki her türlü değerin kıymetlendirilmesi ya da ortaya çıkarılması konusunda sürek çalışma yapıyoruz. Oltu Taşı ile ilgili bir değer zinciri analizi yapıldı ve bu analize Oltu Kaymakamlığı, Oltu Belediye Başkanlığı ve Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü çok önemli katkılar sağladılar. Bu manada Oltu Taşı'nın tanıtılması, tasarlanması ve pazarlanması noktasında bir takım sorunlar olduğunu gördük. Geliştirilen projeler böyle sorunların üstesinden geliyor. Oltu Taşı'yla ilgili yapılan ve yapılmasın gereken çalışmalar var, bunları da desteklemeye devam edeceğiz. KUDAKA olarak bölgemizdeki Oltu Taşı ve farklı rezervlerin nano teknolojisinin kullanılabileceği fikri doğdu. Bu konuda da çalışmalar devam ediyor" dedi.

Oltu kaymakamı M.Gökhan Zengin ise konuşmasında, "Bir buçuk yıldır Oltu'da görev yapıyorum. Tam da geldiğim döneme denk gelen zamanlarda Oltu Taşı'nın bir paneli vardı. O panelde bir karar aldık ve bu paneli biraz daha geniş kapsamlı yapalım dedik. Yeni panelde ise "nasıl daha yeni çalışmalar yapılabilir" , "nasıl daha yeni katkılar sağlanabilir" şeklinde görüşler alındı. O panelde ben "Oltu Taşı'nın mevcut olan marka değerini artıracak, Oltu Taşı'yla alakalı istihdam üreten, toplumun katmanlarını daha çok tanıtacak projeler üretebiliriz, bunların yollarını bakacağız demiştim. Birkaç proje çalışmamız oldu. KUDAKA yetkililerimiz sağ olsun bizlere çok yardımcı oldular. Yer Bilimleri Fakültesinin de çok emeğinin geçtiği çalışmada ilk defa bir rezerv tespit ettik. Buna istinaden bundan sonraki yapılacak projelerde elimizde bir veri olmuş oldu. Bugüne kadar Oltu Taşı'yla ilgili hazırlanan fotoğraflar, kataloglar vs. var ancak "biz daha profesyonel neler yapabiliriz', "Oltu şartlarında, bir adım daha öte Erzurum, bir adım daha öte Türkiye şartlarında elimizdeki materyalleri nasıl daha iyi tanıtabiliriz" şeklinde çalışma yapılmasını istedik. Bir bütçemiz vardı ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Sonucunda da Oltu ölçeğinde ilk defa bir tanıtım filmi ortaya çıktı" diye konuştu.

Daha sonra bir reklam ajansına yaptırılan Oltu Taşı Tanıtım Filmi, salondaki davetlilere Türkçe ve İngilizce şeklinde izletildi. Toplantı sonunda toplantıya katılan konuklara, Oltu Taşı Tanıtım CD'si ve Oltu Taşı Kataloğu hediye edildi.

Toplantıya Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı İlhan Yıldız, Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sağlam, Oltu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sırrı Şahin, Oltu Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, KUDAKA Genel Sekreteri Mehmet Ali Çakal, Oltu Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Manas Demir, AK Parti Oltu İlçe Başkanı Efdal Gülcü, Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin'in yanı sıra, kurum ve kuruluş müdür ve amirleri, Oltu Taşı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak

Oltu Taşı İşlemeciliğinde Nano Teknoloji Kullanılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim