• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Olta Balıkçıları 2. İstişare Toplantısı Esabder’in Ev Sahipliğinde Eskişehir’de Yapıldı

Olta Balıkçıları 2. İstişare Toplantısı Esabder’in Ev Sahipliğinde Eskişehir’de Yapıldı
Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF), 2015 Yılı 2. İstişare Toplantısı Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal...

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF), 2015 Yılı 2. İstişare Toplantısı Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER)'in ev sahipliğinde Eskişehir'de yaptı.

İstişare toplantısı, çalıştay formatında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi - ETİ Gıda "Sualtı Dünyası" toplantı salonunda gerçekleşti. Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) Başkanı Osman Özdemir, çalıştay sonrası yaptığı değerlendirmede, bir takım kararlar aldıklarını belirtti. Özdemir, kararla ilgili olarak, "2016 Yılında yürürlüğe girecek olan Ticari ve Amatör Balıkçılık Tebliğleri (4/1 ve 4/2) üzerinde çalışılarak görüş ve önerileri gerekçeleri ile birlikte belirlenmiştir. Üye derneklerimizin bölgesel çapta yaşadığı sorunlar ele alınarak çözülebilmesi için yetkili kurumlar ile irtibata geçilmesi kararlaştırılmıştır. Ülkemizde kiraya verilen göl ve göletlerde amatör olta balıkçılarına uygulanan yasaklamanın kaldırılması için yetkililerle temasa geçilerek kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile bir imza kampanyası başlatılmasına karar verilmiştir. Ülkemizdeki tüm amatör olta balıkçılarının sorunları ile alakalı Bakanlık yetkilileri ile doğrudan görüşmelerin devamına karar verilmiştir. Ayrıca "Göletime sahip çıkıyorum" başlığı altında Şehirlerimizin çevresindeki göl ve göletler özellikle son yıllarda giderek artan oranlarda proje ya da su ürünleri istihsali maksadı ile kiralanarak kişi ve kuruluşlara tahsis edilmektedir. Tahsis yapıldıktan sonra o göl veya gölete amatör olta balıkçısının girmesi ve avlanması yasaklanmaktadır. Amatör olta balıkçısı sürdürülebilir su yaşamı prensibi ile ve kurallara uygun olarak avlandığı için herhangi bir sudaki yaşama zarar verme ihtimali yoktur. Ülkemizde ve özellikle Eskişehir ilimizde bu şekilde tahsis edilen göl ve göletlerin yürürlükte olan kurallar çerçevesinde amatör balık avcısına serbest bırakılması için ASOF olarak yetkili kurum ve kuruluşlara duyuruda bulunuyor ve bir imza kampanyası başlatarak kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim