• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Olpak: KOBİ'ler ülkemizin gururu

MÜSİAD Başkanı Naik Olpak, "Ülkemizin gururu büyük projeleri makul boyutlara bölerek, orta ölçekli firmaların da yer almasını sağlamak, hem projelerin riskini azaltacak, hem finansmanını kolaylaştıracak" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 83'üncü Genel İdare Kurulu Toplantısı'nın bir alışveriş merkezinde düzenlenen gala yemeğinde konuşan Genel Başkanı Naik Olpak, yüzyıllardır dinlerin, dillerin, kültürlerin hoşgörü ile bir arada yaşadığı ve her köşesi tarih kokan, engin hoşgörü şehri Mardin’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Üye sayılarını giderek arttırdıklarını dile getiren Olpak, "TOBB tarafından hazırlanan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi araştırmasında, 10 üyemiz Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına girmeyi başarmıştır. MÜSİAD, ülkemizin gerçek bir fotoğrafıdır. Biz, belirli bir grubu ya da seçkinlik iddiasında olan bir zümreyi değil, milletimizin genelini temsil ediyoruz" diye konuştu.

Olpak, 30 Eylül'de hükümetin kamuoyu ile paylaştığı demokratikleşme paketi sonrası yapmış oldukları "Daha Çok Demokrasi, Daha Çok Zenginlik Demek" vurgusuyla, MÜSİAD olarak demokratikleşmeye verdikleri önemi tekrarladıklarını anımsatarak, Türkiye'yi prangalardan kurtaracak, sadece ekonomik bakımdan değil, bütüncül bir kalkınmanın yolunu açacak değişimin arkasında olduklarını kaydetti.

"Mardin, yabancı turizm için de bir cazibe merkezi haline gelmelidir"

Geçmişte bölge ile ilgili olarak konuşulan terörün yerine, bugünlerde tarihten, turizmden, ticaretten ve tarımdan konuşur olduklarını belirten Olpak, şunları söyledi:

"Mardin, bildiğiniz üzere altıncı bölge teşvik paketi içerisinde. Bu paketin avantajlarını, Mardin'in turizm potansiyelini besleyecek şekilde değerlendirilmesini önemsiyoruz. Sürdürülebilir büyüme için, hizmet ve sanayi sektörleri, birbirlerini tamamlayıcı şekilde gelişmelidir. Mardin, gerek turizm potansiyeli, gerekse teşvik paketinin getirdiği avantajlarla bu zemine sahiptir. Bu potansiyelin hayata geçirilebilmesi için üç şarta dikkatinizi çekmek isterim alt yapı, finansman ve nitelikli işgücü."

Olpak, küresel krizin etkilerinden bir türlü kurtulamayan dünyanın önde gelen ülkelerinin, büyüme adına ciddi çaba sarf ettikleri bir konjonktürde, Türkiye ekonomisinin 2013 yılında da büyümesini sürdürmesinin önemli olduğuna değindi.

Türkiye'nin ortaya koyduğu ekonomik performansla kritik bir eşiğe geldiğini ifade eden Olpak şöyle konuştu:

"Orta gelir tuzağına takılmadan, ekonomimizin sürdürülebilir bir yapıda büyümesini sağlamak için, katma değeri yüksek ürünleri, tasarlamayı, üretmeyi ve kullanmayı başarabilecek, eğitim seviyesi yüksek gençler yetiştirilmesi, yargı reformunun tamamlanması ve özellikle kaliteli finansmana kolay erişim sorununun da çözüme kavuşması Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından oldukça önemlidir. Dolayısıyla, gelir-gider dengesi ve nakit akışı doğru biçimlendirilmiş, bilançosunu ortaya şeffafça koyan projelerin, makul teminatlar alınarak, kaliteli ve hızlı finansman bulabilmeleri, bundan sonra, ülkemizin önündeki önemli gündem maddelerinden birisidir. Ayrıca, ülkemizin gururu büyük projeleri makul boyutlara bölerek, orta ölçekli firmaların da yer almasını sağlamak, hem projelerin riskini azaltacak, hem finansmanını kolaylaştıracak, hem de daha fazla oyuncuyu piyasaya dahil ederek, onları da küresel lige taşıyacaktır."

Olpak, 83'üncü Genel İdare Kurulu Toplantısındaki "Büyümenin Sistematiği-Nasıl Büyürüz" başlıklı çalıştayı, yarın tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

Vali Ahmet Cengiz de son yıllarda yürütülen tarihi dönüşüm projesi, kentsel dönüşüm projesi gibi alanında, ülkemizin en büyük projeleriyle, bir marka il haline gelen Mardin'in, yeniden yapılan modern havaalanı ve duble yollar gibi büyük yatırımlarla da adeta kabuk değiştirdiğini söyledi.

Cengiz, "Yaklaşık 8 aydır bölgede yaşanan barış ortamı, Mardinlilerin geleceğe dönük umutlarını artırdı, ekonomiyi canlandırdı" ifadelerini kullandı.

Gala yemeğine AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulube, Abdurrahim Akdağ ve 700'e yakın davetli katıldı.

Konuşmaların ardından Olpak, Vali Cengiz'e kendi adına dikilen ağaca ait belgeyi verirken MÜSAD bünyesine katılan işadamlarına da rozet taktı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim