• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Olmuksan International Paper’den Açıklama:

Olmuksan International Paper’den Açıklama:
Çorum'da bir kağıt fabrikasında çalışan 61 taşeron işçinin, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddiasıyla ilgili Olmuksan International...

Çorum'da bir kağıt fabrikasında çalışan 61 taşeron işçinin, sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddiasıyla ilgili Olmuksan International Paper'den açıklama yapıldı.

Olmuksan International Paper Çorum Fabrikası'ndaki çeşitli operasyonların belirli bir süre boyunca alt işverenlik şirketleri olan Desen Ambalaj ve Yalçınkaya tarafından yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, şirketin mevcut alt işverenlik şirketleriyle olan sözleşmesinin 31 Aralık 2015 tarihinde tarafların karşılıklı olarak verdikleri karar sonucunda yenilenmediği, Desen Ambalaj ve Yalçınkaya şirketleri tarafından iş akitleri feshedilen çalışanların fabrika önünde eylem yapmaya başladıkları ifade edildi.

Basında yer alan haberlerde işçilerin, Selüloz-İş Sendikası'na üyelikleri nedeniyle işlerini kaybettikleri iddiasına yer verildiğinin belirtildiği açıklama da şunlar kaydedildi:

"Önemle belirtmek isteriz ki durumdan etkilenen ve fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçilerin mevcut istihdam durumları üzerine Çorum Fabrikası yönetiminin herhangi bir kararı olmamış olup, oluşan ihtilaf Desen Ambalaj ve Yalçınkaya şirketleriyle çalışanları arasındadır. Olmuksan International Paper, çalışanlarının sendika üyeliğine saygı gösteren, sorumlu bir işverendir. Hiçbir çalışanına sendika üyesi olup olmamasına bağlı olarak bir ayırım yapmamıştır.

Şirketimiz, konunun tarafı olmamakla birlikte sorumlu bir kurum olarak yerel iş yaratmanın da alternatiflerini değerlendirmektedir. Olmuksan International Paper yönetimi, halihazırda süreç öncesinde alt işverenlik şirketleri tarafından yürütülen operasyonların kurum içinde sürdürülmesini de bir alternatif olarak çalışmaktadır. Bunun oluşması durumunda Çorum Fabrikası'nda kalıcı iş alanları için yeni pozisyonlar oluşabilecektir. Söz konusu pozisyonlardan bir kısmı durumdan etkilenen Desen Ambalaj ve Yalçınkaya çalışanları tarafından doldurulabilecektir.

Olmuksan International Paper yöneticileri, Çorum Fabrikası çalışanlarının da üye olduğu Selüloz-İş yönetimiyle temasa geçmiş, gösteri yapmakta olan çalışanlar hakkında görüşlerini almıştır.

Olmuksan International Paper Çorum Fabrikası operasyonları halihazırda sorunsuz olarak devam etmekte, siparişlerin teslimatı gecikmesiz olarak yapılmaktadır. 47 yıldır tüm ülkede olduğu gibi Çorum Fabrikası'nda da sektörünün önde gelen şirketi konumunu devam ettiren Olmuksan International Paper bundan sonra da müşterilerine en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunmayı sürdürecektir".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim