• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi
Kahramanmaraş'ta yaşayan, 14 çocuk, 35 torun sahibi 72 yaşındaki Cuma Altun, ölmeden kendi elleriyle yaptığı mezarına girdi.

Kahramanmaraş'ta yaşayan, 14 çocuk, 35 torun sahibi 72 yaşındaki Cuma Altun, ölmeden kendi elleriyle yaptığı mezarına girdi. Ölümü hatırlamak için tarlasına 700 TL harcayarak mermerden yaptığı mezarını ziyaret eden Altun, günahlardan mezara girerek uzak kaldığını söyledi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Baydemirli Mahallesi'nde 72 yaşındaki eşi Hayriye Altun ile yaşayan taş duvar ustası Cuma Altun, ölmeden kabir hayatı için hazırlık yapıyor. Mahallede "Divdik Cuma" lakabıyla anılan Altun, ahiret hayatını anlatan bir hocanın tavsiyesi üzerine mezarını yaptırma kararı aldı.

MEZAR İÇİN 700 TL HARCADI

Evinin 400 metre uzağındaki tarlasına mermer, tuğla ve beton kullanarak kendi elleriyle kabrini inşa eden 70 yaşındaki vatandaş, yaptığı mezarı günlük ziyaret edip bakımını yapıyor. Altun, mezar taşına "Bertiz, Baydemirli, Divdik Cuma Altun, 15 sene Pehlivan, 48 sene duvar ustası" yazdırdı.

Eşi Hayriye Altun'un da mezarını yaptırmak isteyen Cuma Altun, ancak eşinin korktuğu için mezarı daha sonra yapacağını ifade etti.

"MEZAR BENİM SON EVİM"

Mezarı bir haftada tamamladığını kaydeden Cuma Altun, şunları kaydetti: "Mezarı bir haftada yaptım, sadece taşlara 600 TL, kepçeciye 100 TL verdim. Sonra millet geldi hayırlı olsun dediler, şaşırdılar, güldüler, şimdide herkes mezara sahip çıkmaya çalışıyor. Mezar benim son evim, son vatanım."

"GÜNAHLARDAN UZAK KALMAK İÇİN YAPTIM"

Günahlardan uzak kalmak için mezarını yaptığını kaydeden Altun, ölümü aklına getirenin hiçbir kötülük yapamayacağını vurguladı. Mezarının sürekli aklına geldiğini ifade eden Cuma Altun, "Hocalar bana dediler ki; 48 sene Allah sana ömür verdi, mezarını yapan bir insan hiçbir iş yapamaz. Bir yere gidecek olsan, gerekmez bir yere hemen mezar aklıma düşüyor, oradan geri dönüyorum. Benim bu mezarım aklıma düştü mü Yarabbi beni doğru yollara gönder Allah'ım diyorum. Mezarımı bunun için yaptım. Kimseye muhtaçlığımız kalmadı." diye konuştu.

"HERKES MEZARINI YAPTIRSIN"

Herkese mezar yaptırma tavsiyesinde bulunan Cuma Altun, sözlerini şöyle tamamladı: "Mezarını her adam yaptıramaz, korkar. Ben korkmuyorum mezarımı yaptırdım, gördükçe ferahlıyorum. Eşimin mezarını da benimkinin yanına yaptıracaktım o korkuyor diye sonra yaptıracağım. Mezarımı ben elimle yaparsam çok güzel olur. Allah herkesin mezarını eliyle yapmayı nasip etsin, mekanını cennet eylesin."

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi

Ölmeden önce yaptığı mezarına girdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim