• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Olimpiyatlardan Cezaevine

Olimpiyatlardan Cezaevine
2012 yılında Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı'nda yer alan ve Berlin'de düzenlenen atletizm yarışlarında uzun atlamadaki derecesiyle başarıya imza...

2012 yılında Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı'nda yer alan ve Berlin'de düzenlenen atletizm yarışlarında uzun atlamadaki derecesiyle başarıya imza atan engelli eski milli sporcu Yasemin Çiloğlu, ödeyemediği cep telefonu borcu yüzünden cezaevine girdi.

Özel Spor Atletizm Milli Takımı'nda yer alan ve 2012 yılında Berlin'de düzenlenen atletizm yarışlarında 4.53'lük atlamadaki derecesiyle Londra Olimpiyatlarına katılmaya hak kazanan Denizlili 22 yaşındaki engelli sporcu Yasemin Çiloğlu, aradan geçen yıllar içerisinde, kendisine maddi ve manevi anlamda sahip çıkılmadığını düşünerek, çok sevdiği sporu bırakmak zorunda kaldı. Ailesiyle birlikte Çaybaşı Mahallesi'nde yaşayan ve bir işyerinde çalışarak geçimini sağlayan Çiloğlu, Denizli'de elden taksitle satış yapan bir mağazadan cep telefonu aldı. Aldığı cep telefonun taksitlerini ödemekte güçlü geçen genç kız, aynı mağazadan bir telefon daha aldı. Borcu bu dönemde yükselen ve ödeyemeyen genç kız, firmanın şikayeti üzerine gözaltına alındı. Borcunu ödeyemediği için tutuklanan Yasemin Çiloğlu, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Yaşanan olayların ardından büyük üzüntü yaşayan genç kızın babası Süleyman Çiloğlu ile annesi Sabiha Çiloğlu, 5 bin 265 TL tutan borcu ödemek için harekete geçti.

Kızlarını cezaevinden çıkartmak için borç sebebiyle üzerine icra konulan arabasını yarı fiyatına satan baba Süleyman Çiloğlu, "Kızım Almanya Berlin'de birinci oldu geldi. Zihinsel engelli olmasına rağmen senet imzalatılarak telefon aldı. Zihinsel engelli olmasına aldırmadan tutuklama kararı çıkartılarak cezaevine götürdüler. Kızımı çıkartmak için aracımı yarı fiyatına satmak zorunda kaldım. Arabanın satışından elde ettiğim parayı yatırarak kızımı cezaevinden çıkaracağım" dedi.

Kızının cezaevine girmesinden dolayı büyük üzüntü yaşayan bedensel engelli anne Sabiha Çiloğlu da zihinsel engelli kızına iki telefon birden satılmasının düşündürücü olduğunu belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Olimpiyatlardan Cezaevine

Olimpiyatlardan Cezaevine

Olimpiyatlardan Cezaevine

Olimpiyatlardan Cezaevine

Olimpiyatlardan Cezaevine

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim