• BIST 9530.47
  • Altın 2479.258
  • Dolar 32.4266
  • Euro 34.7773
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Olimpiyat stadında ilklerin derbisi

Olimpiyat stadında ilklerin derbisi
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'den 12, Beşiktaş'tan ise 6 futbolcu ilk kez bu heyecanı yaşamak için sahaya çıkacak.

Bu sezon kadrosuna 11 futbolcu dahil eden sarı-lacivertlilerde Jose Fernandao, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Fabiano Ribeiro, Josef de Souza, Luiz Nani, Robin van Persie, Lazar Markovic, Volkan Şen, Şener Özbayraklı, Ozan Tufan ve Uygar Mert Zeybek derbide forma giymeleri durumunda Türkiye kariyerlerinde ilk derbi maçlarını oynayacak.

Kariyerlerinde Avrupa liglerinde birçok derbi maça çıkan Nani, Van Persie, Kjaer, Markovic gibi yıldızlar bu heyecanı Türkiye'de ilk kez yaşayacak. Daha önce Bursaspor forması altında Beşiktaş'a karşı mücadele eden Fernandao, Şener, Ozan ve Volkan Şen ise sarı-lacivertli formaya ilk derbilerini oynamak için forma bekleyecek.

Fenerbahçe kadrosunda bulunmasına rağmen henüz hiçbir Beşiktaş maçında forma giyemeyen genç oyuncu Uygar Mert Zeybek ise ilk derbisini oynamak için şans bulmaya çalışacak.

Kadroda Beşiktaş'a gol atan 2 futbolcu var

Fenerbahçe'nin 27 kişilik mevcut kadrosunda Beşiktaş'a karşı gol atan sadece 2 futbolcu bulunuyor.

Forvet hattını tamamen yenileyen sarı-lacivertli takımın bu sezonki kadrosunda bulunan oyuncular içinde Gökhan Gönül ile Ozan Tufan, daha önce Beşiktaş filelerini havalandırmayı başarmıştı.

Gökhan, 2012-2013 sezonunda Fenerbahçe'nin 3-0 kazandığı derbi maçta siyah-beyazlı filelere 2 gol birden göndermişti. Transfer döneminde adı Beşiktaş'la da anılan Ozan Tufan ise geçen sezon siyah-beyazlıların 3-2 kazandığı maçta Bursaspor adında bir gol kaydetmişti.

Öte yandan Fenerbahçe'de son haftaların golcü ismi Nani, kariyerinde Beşiktaş'a karşı ikinci sınavını verecek. Portekizli futbolcu Manchester United formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010 sezonunda siyah-beyazlılara rakip oldu. BJK İnönü Stadı'nda oynanan ilk maçta forma giyen ve 90 dakika sahada kalan Nani, takımının sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmasına yardımcı olmuştu.

Beşiktaş'ın kadrosunda ise Fenerbahçe'ya daha önce gol atma başarısı gösteren sadece 3 futbolcu var.

Siyah-beyazlılarda Olcay Şahan 2, Serdar Kurtuluş ve Ramon Motta ise Fenerbahçe'ye birer gol attı. Bu oyuncularda Olcay ve Motta, Beşiktaş formasıyla, Serdar ise Gaziantepsor formasıya sarı-lacivertlilerin filelerini havalandırdı.

Beşiktaş'ta 6 futbolcu

Siyah-beyazlı ekipte ise yeni transferler 6 futbolcu ilk Fenerbahçe derbisini yaşamak için heyecanlanıyor.

Sezon başında Beşiktaş'a transfer olan Andreas Beck, Luiz Rhodolfo ve Mario Gomez, Türkiye'de ilk kez Fenerbahçe'ye karşı rakip olacak. Gençlerbirliği'nden transfer Dusko Tosic ise siyah-beyazlı forma altında görev alması durumunda Fenerbahçe'ye karşı ilk maçına çıkacak.

Cenk Tosun ve Alexander Milosevic, geçen sezon siyah-beyazlıların kadrosunda olmasına rağmen Fenerbahçe derbilerinde hiç forma şansı bulamadı. Bu iki futbolcu da oynamaları durumunda ilk Fenerbahçe derbilerini yaşayacak.

Teknik direktörlerin Türkiye'deki ilk derbisi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye kariyerlerinde ilk kez derbi heyecanı yaşayacak.

Özellikle Yunanistan'da önemli derbilere tanık olan Pereira, Türkiye'deki ilk ciddi sınavını Beşiktaş karşısında verecek. Portekizli teknik adam, takımıyla ilk derbisine çıkacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş de Türkiye'de Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemlerde büyük maçlar oynamasına rağmen ilk derbi heyecanını Beşiktaş'ın başında Fenerbahçe'ye karşı yaşayacak.

Bu derbi ayrıca iki teknik direktörün de ilk randevusu olma özelliği taşıyor.

(Milliyet)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim