• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Olimpik Atletizm Pistinde Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Olimpik Atletizm Pistinde Yenileme Çalışmaları Sürüyor
İnönü Üniversitesi'nin karşısında bulunan Malatya Olimpik Atletizm Pisti'nde restorasyon ve yenileme işi hızla devam ediyor.

İnönü Üniversitesi'nin karşısında bulunan Malatya Olimpik Atletizm Pisti'nde restorasyon ve yenileme işi hızla devam ediyor. Tartan pisti yeniden restore edilecek olan pist sökülerek, daha modern bir hale getirilecek.

Pistin yeniden yapım çalışmalarının yanı sıra soyunma odalarının bulunduğu atletizm binası Malatya Arena Stadyumu yapımı nedeniyle yıkılacak. Kapalı tenis kortunun bulunduğu alanın yanına yeni bir tribün yapılıp, tribün altları değerlendirilerek soyunma odaları olarak kullanılacak. Ayrıca ışıklandırma sistemi de yapılacak olup gece gündüz sürekli hizmete açık bir tesis oluşturulacak.

"EYLÜL AYINDA HİZMETE AÇILMIŞ OLACAK"

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, "Atletizm pistimiz olimpik bir ölçüye sahiptir. Ancak yapıldığı günden beri ciddi deformasyon söz konusuydu. Mevsim şartları ve doğal şartların olumsuzlukları tartan pistimizde yer yer bozulmalara sebep olmuştu. Zaman zaman onarımlar yaparak hizmette tutulmaya çalışılsa da artık tamamen onarılacak durum da kalmamıştı. Genel müdürlüğümüze bunu izah ettik. Onlara da teşekkür ediyoruz. Geldiler, yerinde de gördüler. Şimdi ise tamamını söküyoruz ve yeniden tartan pist yaptırıyoruz. 1 milyon 500 bin TL bedelle ihalesini yaptık. Müteahhit firmamıza yer teslimi yapıldı. Müteahhit firma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Yaz aylarında tesisin bakım onarım işlerini tamamen bitirerek. 2016-2017 sezon başı olan Eylül ayında hizmete açılmış olacaktır. Olimpik Atletizm Kompleksimiz tamamen yenilenmiş, ışıklandırılmış ve modernleşmiş olacak" diye konuştu.

Olimpik Atletizm Pistinde Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Olimpik Atletizm Pistinde Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim