• BIST 9530.47
  • Altın 2472.166
  • Dolar 32.4201
  • Euro 34.6792
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Olgun Kart Projesi 2017 yılında rekor kırdı

Olgun Kart Projesi 2017 yılında rekor kırdı
Süleymanpaşa Belediyesinin 2015 yılında hayata geçirdiği Olgun Kart projesi, üçüncü yılında rekor kırdı.

Süleymanpaşa Belediyesinin 2015 yılında hayata geçirdiği Olgun Kart projesi, üçüncü yılında rekor kırdı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan, 65 yaş üzeri vatandaşların evlerinden dışarıya daha sık çıkarak sosyalleşmelerini amaçlayan ve Mutlukent aile çay bahçelerinde her gün ücretsiz bir çay içmelerini sağlayan Olgun Kart projesi, 2017 yılında kullanım rekoru kırdı. Yaklaşık 200 bin bardak çay, yaşlılara ücretsiz olarak servis edildi.

Proje üç yıldır başarıyla uygulanıyor

65 yaş üstü vatandaşların evlerinde kapalı kalmalarını önlemek ve her gün dışarı çıkmalarını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan, yaşlıların Mutlukent çay bahçelerinde her gün bir bardak ücretsiz çay içmelerini sağlayan proje, üç yıldır başarıyla hizmet vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl engelli vatandaşların da kapsama alındığı projeden, an itibariyle 3120 Süleymanpaşa vatandaş yararlanıyor. Proje kapsamında 65 yaş üstü veya kalıcı bir engeli bulunan tüm Süleymanpaşa vatandaşları Süleymanpaşa Belediyesine başvurarak Olgun Kart'larını alabiliyor.

"Süleymanpaşa'nın nüfusu kadar ücretsiz çay ikram ettik"

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Sosyal belediyecilik anlayışının bir yansıması ve anne karnından ebediyete intikal edene kadar tüm vatandaşlarımızın yanında olma vizyonumuzun bir parçası olan Olgun Kart projesi üç yıldır başarıyla yürüttüğümüz ve övündüğümüz projelerden biri. Yola çıkarken bedeni ihtiyar ama ruhu genç vatandaşlarımızı evlerinden çıkıp şehir hayatı içinde sosyalleşmeye teşvik etmeyi amaçlamıştık ve kısa sürede bu amacımıza ulaşmış olduğumuzu görmekten çok mutluyuz. Rakamlara baktığımız zaman sadece geride bıraktığımız 2017 yılında bütün Süleymanpaşa nüfusundan fazla ücretsiz çay ikramı yapmış olduğumuzu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de Olgun Kart projemiz çeşitli yeniliklerle hizmet vermeye devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim