• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Ölen Eşinin Son Hatırası Dolandırıcılar Yüzünden Geri Dönüşüme Gitti

Ölen Eşinin Son Hatırası Dolandırıcılar Yüzünden Geri Dönüşüme Gitti
Bursa'da telefon dolandırıcılarının ağına takılan yaşlı kadın, "Oğlunu PKK kaçıracak" diyen sahte polislerin isteğiyle ölen eşinden son hatıra...

Bursa'da telefon dolandırıcılarının ağına takılan yaşlı kadın, "Oğlunu PKK kaçıracak" diyen sahte polislerin isteğiyle ölen eşinden son hatıra olan yüzüğü kuyumcuda bozdurdu. Yastık altındaki paralarını da alarak PTT Şubesi'nin yolunu tutan kadın, polisin başarılı çalışmasıyla dolandırıcıların ağına takılmaktan son anda kurtuldu. Yüzüğü satın alan kuyumcunun bunu geri dönüşüme gönderdiği ortaya çıktı.

Olay merkez Yıldırım ilçesi Millet mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 9 çocuk 30 torun sahibi 67 yaşındaki Besime Günaydın telefon dolandırıcılarının ağına takıldı. Yaşlı kadını arayan dolandırıcılar, "Eğer dediklerimi yapmazsan, çocuklarından biri PKK terör örgütü tarafından kaçırılacak" dedi. Yaşlı kadının telefonu kapatmasına izin vermeyen dolandırıcılar, elindeki altınları hemen bozdurmasını ve ne kadar parası varsa hesaplarını yatırmasını istedi. Kuyumcunun yolunu tutan Besime Günaydın, merhum kocasından kalan 50 yıllık son hatıra yüzüğü bozdurdu.Yastık altındaki bir miktar parasını da alarak dolandırıcıların talimatları doğrultusunda PTT şubesinin yolunu tutan kadına cep telefonundan ulaşamayan çocukları paniğe kapıldı.

TELEFONU SÜREKLİ MEŞGULDÜ

Sürekli meşgul çalan telefon polisin aklına telefon dolandırıcılarını getirdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleriyle irtibata geçen aile, anneleri Besime Günaydın'ın hangi bankalarda hesabı olduğunu paylaştı. Bursa merkez ve ilçelerde aranan yaşlı kadın polis ekipleri tarafından PTT şubesinde dolandırıcılara para yatırmadan hemen önce tespit edilerek dolandırıcıların elinden kurtarıldı.

SON HATIRA GERİ DÖNÜŞÜME GİTTİ

Polis ekiplerinin soruşturması üzerine kocasından kalan son hatırayı sattığını ifade eden Besime Günaydın, yüzüğü sattığı kuyumcuya getirildi. Polis ekipleri yaşlı kadının dolandırıcılık olayına kurban gittiğini ifade ettikleri kuyumcudan yaşlı kadının ödenen meblağ karşılığı yüzüğü geri vermesini istedi. Kuyumcu yüzüğü kesip altın geri dönüşümüne verdiğini söyledi.

"YÜZÜĞÜN İÇİNE KOCAMIN İSMİ YAZILSIN"

Polis ekipleri kuyumcuya, Besime teyzenin mağdur olmaması için bir yüzük vermesini istedi. Kuyumcu, yaşlı kadına parmağına uygun bir yüzük beğenmesi için yüzük çeşitlerini gösterdi. Bir yüzük beğenen Günaydın, yüzüğün içine merhum kocasının isminin yazılmasını istedi.

"PARAM SİZE FEDA OLSUN"

Polis ekiplerine "Beni kurtardınız, param size feda olsun" diyerek para uzatan yaşlı kadına polisler; "Bu bizim görevimiz, siz de bir daha bu gibi durumlara aldanmayın" dedi.

Kendisinin terör örgütü bahanesiyle tehdit edildiğini anlatan Besime Günaydın, "Para yatırmazsan seni de götürüler" dediler. Eşim öldü. Yüzük kocamın hatırasıydı. 50 yıllık hatıraydı. Ben yüzüğümü geri istiyorum" dedi.

Besime Günaydın'ın oğlu Mustafa Günaydın, "Olayı haber alır almaz koştum geldim. Polis arkadaşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ölen Eşinin Son Hatırası Dolandırıcılar Yüzünden Geri Dönüşüme Gitti

Ölen Eşinin Son Hatırası Dolandırıcılar Yüzünden Geri Dönüşüme Gitti

Ölen Eşinin Son Hatırası Dolandırıcılar Yüzünden Geri Dönüşüme Gitti

Ölen Eşinin Son Hatırası Dolandırıcılar Yüzünden Geri Dönüşüme Gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim