• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu
Kilis'in Elbeyli ilçesinde 17 yıldır böbrek nakli beklerken hayatını kaybeden Mehmet Özkan'nın organları umut oldu.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde 17 yıldır böbrek nakli beklerken hayatını kaybeden Mehmet Özkan'nın organları umut oldu. Özel Deva Hastanesinde gerçekleşen başarılı operasyonla Özkan'ın organları alınarak nakil işlemi gerçekleştirildi.

Elbeyli ilçesinde yaşayan ve AK Parti Elbeyli Belediye Meclisi üyesi olan Mehmet Özkan (40), 17 yıldır beklediği böbreği bulamadı. Özkan, önceki gün aniden geçirdiği beyin kanaması sonucu Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özkan, burada yapılan tedavisinin ardından Gaziantep'te bulunan özel Deva Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi. Tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Özkan, önceki gün Elbeyli ilçesine bağlı Turanlı köyünde defnedilirken, organları ise başka hastalara umut oldu. Mehmet Özkan için Mevlidi Şerif okutulurken yakınları Elbeyli Ağyüz Mahallesi'nde taziyeleri kabul etti.

ORGAN BULAMAYAN OĞLUNUN ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Oğlunun organlarını bağışlayan Mustafa Özkan yıllardır oğluna uygun böbrek aradıklarını, bulamayınca da oğlunun organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi. Yaşanan organ sıkıntısının ne kadar zorlu bir süreç olduğunu belirten Özkan, oğlunun ise zamanında kendisi gibi hastalara umut olmak için organlarının bağışlamasını ve insanlara yardımcı olmak istediğini ifade etti. Baba Özkan, "Oğlum 17 yaşından beri böbrek hastasıydı. Oğluma böbrek aradım. Para bulamadığımız için böbrek bulamadık. Ve nakili de gerçekleştiremedik. Oğlumun organlarını bağışladım. Organ sıkıntısının ne olduğunu ben çok iyi bilirim. Oğlumla da zamanında konuşmuştuk, organlarını bağışlamamı ve kendisi gibi hastalara bir parça olsun umut olmak istediğini ve bu konuda rızasının olduğunu söylemişti" dedi.

Özkan'ın amcasının oğlu Mehmet Özkan da kuzeninin böbrek bulamadıkları için hayatını kaybettiğini ifade etti. Mehmet Özkan, "Yıllardır böbrek hastasıydı. Uygun böbrek bulamadık. Hayatını kaybetti. İşe yarayan organlarını bağışladık. İnşallah başka hastalara umut olurlar ve mutlu bir şekilde yaşarlar" diye konuştu.

Mehmet Özkan'nın ağabeyi Fayat Özkan ise 1999 yılından itibaren böbrek hastası olan kardeşi için uzun süre böbrek nakli beklediklerini ifade ederek, "Kadavradan böbrek nakli bekledik. Ama olmadı. Kendisi vefat ettikten sonra bizlerde organlarını bağışladık. Helal-i hoş olsun, bu organ bekleme duygusunu çok iyi bildiğimiz için tüm organlarını bağış yaptık. Bütün insanların organ bağışına duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu

Ölen Böbrek Hastasının Organları Umut Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim