• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Öldürülen kızın babası konuştu!

Zonguldak Ereğli'de, korkunç şekilde katledilen Gizem'in babası: 'Akli dengesi yerinde değil' raporu peşine düşecekler...
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hunharca öldürülen ve elleri kesilen 21 yaşındaki Gizem Tunç'un babası Yunus Tunç (45), kızının Deniz P. tarafından devamlı tehdit edildiğini, bunu da olaydan sonra kızının arkadaşlarından duyduğunu söyledi. Tunç, cinayeti Deniz P.'nin işlediğini düşündüğünü belirterek, "Cinayeti tek yapmış olabilir ama temizlemek adına başkası yardımcı olmuştur diye düşünüyorum. Onlar şimdi rapor alma peşine düşecekler. Akli dengesinin yerinde olmaması adına, cezanın hafifletilmesi adına yapacaklarını yapacaklardır." dedi.
 
Geçen cumartesi akşamı bağ evinde öldürülen taksici Murat Erdoğan ve Gizem Tunç cinayetinde soruşturma devam ederken elleri kesilmiş bir halde bulunan genç kızın babası, olay hakkında ilk defa basına konuştu. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız ve hayal ürünü olduğunu söyleyen acılı baba, kızının Deniz P.'den uzun süre önce ayrıldığını ve görüşmediğini söyledi. Zanlıyla kendisinin de görüştüğünü ve kendisini de tehdit ettiğini vurguladı.
 
'BAK GÖRECEKSİN, BEN SANA SORACAĞIM'
 
Konuşmasına acılarının çok büyük olduğunu söyleyerek başlayan Yunus Tunç, şunları kaydetti: "Tabii bizim için çok acı oldu. Allah'a şükür toparladık kendimizi, iyiyiz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Devlet birimleri çok güzel çalışıyor. Çalışmalarından da çok memnunuz. Bunun haricinde bir problem yok. İşin aslında böyle olaylar yok. Bunları diğer basın mensupları, farklı yerlerden farklı bilgiler alarak, asılsız bilgi alarak bunları ortaya koymuşlar ama böyle bir durum yok.
 
Zaten uzun zamandır görüşmüyorlar. Ben bunu 1,5 yıl önce duyduğumda zaten kendisiyle görüşmüştüm ve uzak durmasını söylemiştim kendisine. Bayağı bir sözlü sürtüşme olmuştu aramızda ama Gizem de ona istemediğini, 'Babam benim yanımda.' dediğini zaten telefonda kendisine iletmişti sonuç olarak ama ondan sonra da aslında bu iş durulmuştu. Sonradan bana mesaj attı, dedi ki, 'Özür diliyorum sizden.' yazarak, bir daha görüşmeyeceğini söylemişti sözde ama tabii konuşmamızın içinde kendisi, 'Bak göreceksin, şöyle olacak, böyle olacak. Ben sana soracağım...' gibi. Pek de kaale almamıştım ben. 'Gel hemen soracağını sor.' demiştim ama sonuç olarak öyle bir şey olmamıştı. Medyada söylenenler asılsız, onunla hiçbir diyaloğu yok ama o zamandan bu zamana kadar tehditleri var çocuğun üzerinde ama kızım bunu benden sakladı. Bazı insanlar da tehditlerini söylüyor, onlar da kızıma iletiyorlardı. Kızım da bunu bana bir türlü iletmedi. Gizli olmamasını söylememe rağmen işte benim de belki de bir yanlış yapmamdan korktu."
 
'BENDEN SONRA DA TEHDİT ETMİŞ'
 
Kızının Deniz P. tarafından devamlı tehdit edildiğini, arkadaşlarının da kızına söylediğini kaydeden baba Tunç, kızının kendilerini uzak tutmak adına bir şey söylememiş olabileceğini düşündüğünü belirtti: "Daha sonra öğrendiğim tehditlerde, arkadaşlarının söylediklerini biliyorum. Arkadaşları, 'Gizem dikkat et. Bak bu seni öldürecek.' gibi belirli tehditlerde zaten bulunmuş. Zaten olaylardan sonra bunların hepsini öğreniyorum ben. Ondan önce böyle bir şey bilmiyorduk, bunu gizli tuttu. Bizi biraz belki uzak tutmaya çalıştı. Zaten onun hal ve hareketlerini hiç beğenmiyordu. Durum budur yani. Bununla ilgili de haberlerde, daha aslı olmamış şeyler çıkıyor."
 
Şüphelilerin suçlamaları kabul etmediğine de değinen Yunus Tunç, "Şu anda Emniyet birimlerinde gizli takip var, yani şu anda kendisi suçu kabul etmiş değil, herhangi birisi konuşmuş değil. Babası da kabul etmiş değil. Hiç konuşulmadan, yok elleri kesilmiş, yok ona dokundu diye falan, böyle bir şey yok. Örtbas edilen hayal ürünleri. Yok iki tane sevgilisi var, bunlar hayal ürünleri, bunlar hikaye. Böyle bir şey yok zaten. Böyle bir şeyin açıklaması da yok. Bu sadece ondan bundan öğrenilen boş kelimeler."
 
'AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL RAPORU ALMAYA ÇALIŞACAKLAR'
 
Cinayeti zanlı Deniz P.'nin işlediğini ve bunu yaparken tek başına olduğunu iddia eden Tunç, temizleme konusunda birilerinin yardım ettiğine emin olduğunu söyledi. Olayların ardından zanlıya, akli dengesinin yerinde olmadığına dair rapor alınmaya çalışacağını iddia eden Tunç, "Cinayeti tek yapmış olabilir ama temizlemek adına başkası yardımcı olmuştur diye düşünüyorum. 
 
Zaten birçok deliller ortada, yani bir kuşkumuz yok. Sadece onlar şimdi rapor alma peşine düşecekler. Akli dengesinin yerinde olmaması adına, cezanın hafifletilmesi adına yapacaklarını yapacaklardır. Mantık olarak herkesin yapacağı gibi ama bu konuda hiçbir devlet biriminin buna hiçbir şekilde taviz vermeyeceğinden şüphem yok. Asla. Zaten dengesi yerinde olmasa askere de gidemezdi. O zaman devlet, neden böyle insanları askere alıyor? Ondan sonra hiçbir bilgim yoktu, olsaydı da müdahale ederdim." şeklinde konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim