• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Öldürülen Her Kadın İçin Bir Fidan

Öldürülen Her Kadın İçin Bir Fidan
Adana'da 2010-2015 yılları arasında erkekler tarafından öldürülen 65 kadın için Beyaz Evler Mahallesi'ndeki çamlık alanında fidan dikildi.

Adana'da 2010-2015 yılları arasında erkekler tarafından öldürülen 65 kadın için Beyaz Evler Mahallesi'ndeki çamlık alanında fidan dikildi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe çok sayıda kadın katıldı. Burada konuşan Gıda Mühendisi Gülşah Batman, "Bugün kadınların, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları olumsuzlukların yanı sıra kadın erkek emekçiler hep birlikte emeğin sömürülmesine, cinsiyet ayırımcılık ve baskıya karşı Clara Zetkin'lerden süregelen mücadelenin ifade bulduğu bir gündür. Bugün yoz ve hoyrat ellere ve dillere karşı, yaşama, şefkat ve emeğiyle direnmiş ve direnmekte olan kadınlarımızın günüdür. Bugün kadın emekçilerin sömürüye, baskıya, zulme, haksızlığa, eşitsizliğe karşı tüm dünyada ve ülkemizde mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün, kadını aşağılayan, emeğini ve bedenini sömüren her türlü çağdışı zihniyete, bu zihniyetleri besleyen sistemlere karşı özgür birey olma, geleceği birlikte kurma, omuz omuza durma günüdür. Unutulmamalıdır ki kadın emekçilerin olmadığı, içinde yer almadığı hiçbir haklı mücadele başarıya ulaşamayacaktır" dedi.

"Her defasında bu taleplerimiz uğruna bedeller ödedik" diyen Batman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hem öyle sistematikti ki bize ödetilen bedeller bugüne geldiğimizde özgür ve insanca yaşam umudu bir yana yaşam hakkının kendisini talep etme noktasına itildik. Bilinmelidir ki erkeklerin güç gösterisinde nesneleştirilen bedenler bizim bedenlerimiz iken bundan güç ve iktidar devşiren zihniyete karşı hep birlikte duruşumuz olacaktır barışı getirecek olan. Bütün bunların yanı sıra bireysel erkek şiddetine maruz kalan yine biz olduk. Bizler oluyoruz. Kadın cinayeti davalarında adaletin doğru ve hakkaniyetli tecellisini bekliyor ve istiyoruz. Bugünden sonra bir kadın cinayeti daha yaşansın istemiyoruz. Sorumluluk sahiplerini bu sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirmeye davet ediyoruz."

Batmaz, ağaçların da kadınlar gibi olduğunu kaydederek, "Değerli arkadaşlar, bugün burada 2010 ile 2015 yılları arasında Adana'da yaşanan kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınların anısını sembolik olarak ta olsa yaşatmayı amaçlıyoruz. Ağaç tıpkı kadın gibi üretir, şefkatini esirgemez, doğa ve insana kendi bedeninden kendinden eksilterek sunar sunacağını bu bakımdan ağaç, kadın ile özdeştir. İşte bu düşünceden hareketle bugün erkek şiddeti sonucunda kaybettiğimiz her bir kadın için birer fidan dikme etkinliği gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Umuyoruz ki bugün diktiğimiz bu fidanlar her geçen gün büyürken beraberinde şiddeti, kavgayı, savaşı yok edecek yerine sevgiyi, aşkı, paylaşım duygularını yeşertecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından her kadın için bir fidan dikildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim