• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Öldürdü, tecavüz etti, kız istemeye gitti!

Göreme'de bıçaklı saldırıya uğrayan 2 Japon turistten; biri öldükten sonra tecavüze uğramış diğeri de yaralanmıştı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlının, olayın olduğu günün akşamı ailesi ile birlikte kız istemeye gittiği öğrenildi.
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde bisikletle gezen Japon üniversite öğrencileri Mai Kuriharac’ın (22) bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı Hoshie Teramatsu’nun ise yaralanması olayının faili olarak tutuklanarak cezaevine gönderilen F.U ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.
 
İşçi bir ailenin çocuğu olan ve bir baraj şantiyesinde iş makinelerinin tamir ve bakımı işinde çalışan F.U.’nun isminin açıklanmasını istemeyen bir yakını, zanlının oldukça uysal ve çevresi tarafından sakinliği ile bilinen bir insan olduğunu ifade etti. F.U.’nun sigara dahi kullanmadığını ve hiçbir kötü alışkanlığının olmadığını kaydeden yakını, olaya inanmakta güçlük çektiklerini söyledi.
 
'ŞOK OLDUK'
 
F.U.’nun çalıştığı iş yerinden iyi bir maaş aldığını ve evlenmek için sürekli para biriktirdiğini söyleyen yakını, “Kendisi her ay maaşını aldıktan sonra annesine bir miktar para vererek altın aldırırdı. Hatta olayın olduğu günün akşamında F.U. ailesi ile birlikte Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Çat beldesine kız istemeye gitti. Aynı gün F.U. istemeye gittiği kızı çalıştığı iş yerinde görmek için Göreme’ye gitmiş. Haberi duyduğumuzda hepimiz şok olduk. Böyle bir şey yapabildiğine halen inanamıyoruz” dedi.
 
“FAZLA UZATMAYA GEREK YOK CİNAYETİ BEN İŞLEDİM'
 
Mai Kuriharac’ı bıçaklayarak öldürdüğü, arkadaşı Hoshie Teramatsu’yu yaraladığı ve her iki turiste cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen F.U., Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde saat 23.00 sıralarında çarşı merkezinde yakalandı.
 
Kendisini yakalayan Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, “Bu işi fazla uzatmaya gerek yok. Cinayeti ben işledim” dediği öne sürülen F.U.’nun,"İki Japon turist Zemi Vadisi’nde bisikletleriyle giderken onlara hafifçe çarptım. Çarpınca bana el kol hareketleri yaptılar. Bana taş attılar, bağırmaya başladılar. Arabadan indim, tartışmaya başladık. Biri çevrede bulunan bir dal parçasını aldı, bana vurdu. Ben de yanımdaki bıçağı çekip sallamaya başladım. Bıçak birinin vücuduna değince kan geldi. Kanı görünce kendimi kaybettim. Ondan sonrasında bıçaklamaya başladım. Diğeri de bana saldırdı. Bana taş attılar. İyice sinirlendim. Bıçağı her ikisine de rastgele sallamaya başladım" dediği öğrenildi.
 
F.U.’nun ayrıca, olay sonrasında Japon turistlerin çantalarını alarak vadiden aracı ile uzaklaştığını, çantayı içindeki değerli eşyaları ve paraları aldıktan sonra Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde boş bir arazide yaktığını, üzerindeki kanlı gömlekle bıçağı Avanos ilçesine geçerek Kızılırmak’a attığını söylediği bildirildi.
 
Polis F.U.’nun evinde yaptığı aramada ise, Japon turistlerin çantasından alındığı tahmin edilen bir miktar döviz ve yine Japon turistlere ait fotoğraf makinesi buldu.
 
9 Eylül Pazartesi günü Göreme beldesi Zemi Vadisi’nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Teramatsu, bıçaklı saldırıya uğramış, Kurihara hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı. Olayın ardından 10 Eylül Salı günü gözaltına alınan M.V.D. (27), 11 Eylül Çarşamba günü Nevşehir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 11 Eylül Çarşamba gecesi düzenlediği operasyonda ise F.U. gözaltına alınmıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim