• BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Olaylar Türkiye'nin ekonomisini hedef alıyor

Olaylar Türkiye'nin ekonomisini hedef alıyor
Başbakan Yardımcısı İşler, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, ''Aslında bu yaşanan olaylar Türkiye'nin ekonomisini hedef almakta'' dedi.

 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, ''Aslında bu yaşanan olaylar Türkiye'nin ekonomisini hedef almakta. Türkiye'de bir ekonomik kriz çıkartmak, dengelerini bozmak gayreti olarak ben bunları değerlendiriyorum'' dedi.

İşler, Ankara Ticaret Odası'nda (ATO), Oda Başkanı Salih Bezci ile görüştü. Başbakan Yardımcılığı görevine gelmesinin ardından iadei ziyaretlere başladığını belirten İşler, ilk ziyareti de ATO'ya gerçekleştirdiğini söyledi.

ATO'nun ne kadar büyük bir kurum olduğunu, odanın vizyonunu ve misyonunu bildiğini dile getiren İşler, odanın Ankara'ya yaptığı güzel hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

2023 hedefleri kapsamında Ankara'ya yönelik projeler arasında uluslararası fuar alanının da yer aldığını hatırlatan İşler, fuar alanının yapım aşamasına en yakın zamanda geçileceğini söyledi.

Ankara'ya yapılacak projeler arasında metronun da yer aldığını belirten İşler, metronun havaalanına kadar uzatılmasının planlandığını, bu konudaki çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

Savunma sanayinin en güçlü olduğu illerin başında Ankara'nın geldiğini vurgulayan İşler, Ankara'nın uluslararası projelerle desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

''Ekonomimiz sağlam temeller üzerine oturmakta''

İstanbul merkezli operasyona da değinen İşler, şunları kaydetti:

''Aslında bu yaşanan olaylar Türkiye'nin ekonomisini hedef almakta. Türkiye'de bir ekonomik kriz çıkartmak, dengelerini bozmak gayreti olarak ben bunları değerlendiriyorum. Dolayısıyla yaşanan bu olaylar doğrudan iş adamlarını hedef alıyor. Borsanın yükselip, düşmesi, avronun aşırı değerlenmesi ve bunun gibi örnekler doğrudan iş adamlarını ilgilendiren hususlar. Dolayısıyla burada ekonominin çok sağlam olması lazım. 2002'den sonra ekonomimizin makro temellerini, göstergelerini ne kadar sağlam temeller üzerine oturttuğumuz hem Gezi olaylarındaki sınama hem de 17 Aralık operasyonuyla yapılan sınamada ortaya koymuş durumda. 'Bir kitapçık fırlatıldı' diye ekonominin çöktüğü günlerden çok şükür bugünlere geldik. Dışarıdan ve içeriden bir gayret, çaba, girişim ve müdahale olmasına rağmen çok şükür ekonomimiz sağlam temeller üzerine oturmakta ve Türkiye bu sağlam temeller üzerine kurduğu ekonomisi, finans sistemi, maliyesiyle 2023 hedeflerini koşar adım gerçekleştirecektir. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi yönündeki en büyük engel terör belasıydı. Terör belasını da çözüm süreciyle birlikte inşallah hal yoluna koyduk. 30 yıldır akan kan ve gözyaşını inşallah hükümetimiz durduracak, böylece terörle mücadeleye harcanan paralar milletimize hizmet olarak dönecek, ekonominin çarklarını döndürecektir. Dolayısıyla hem ekonomik hem sosyal yapı hem de demokratik olarak daha güçlü, ileri bir Türkiye'yi hep birlikte elbirliğiyle kuracağımızı ümit ediyorum.''

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim