• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti
Eskişehir'de konservatuara hazırlandığı sırada komşularının keman sesinden rahatsız olması sebebiyle ailesi mahkemeye verilen İrem Nur Yalçın, olaylardan...

Eskişehir'de konservatuara hazırlandığı sırada komşularının keman sesinden rahatsız olması sebebiyle ailesi mahkemeye verilen İrem Nur Yalçın, olaylardan etkilendiği için sınavının kötü geçtiğini söyledi.

Eskişehir'de 24 Ocak 2016 tarihinde Fatih Mahallesi Nizam Sokak'ta bulunan bir apartmanda oturan İrem Nur Yalçın (19), ertesi gün gireceği sınav için akşam saatlerinde keman çalmaya başlayınca komşusu Fatma E. (60), sesten rahatsız olduğunu söyledi. Bunun üzerine İrem Nur Yalçın'ın babası Faruk Yalçın, kızının ders için keman çaldığını, ilerleyen saatlerde rahatsız etmemek için çalmayacağını söyledi. Ancak komşular arasında keman çalma meselesi yüzünden tartışma başladı. Bunun üzerine kendisine hareket edildiğini ileri süren Fatma E., durumu polis ekipleri bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, her iki komşuyu da karakola götürdü.

KARARI TEMYİZ ETTİLER

Şikayet üzerine konuyla ilgili açılan davada Eskişehir Asliye 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Faruk Yalçın, hakaret ve tehdit suçlarından 5 ay hapis cezası ve bin 500 lira para cezasına çarptırıldı. Karar, Faruk Yalçın'ın avukatı tarafından temyiz edildi.

Kızının dersi için keman çalması gerektiğini ifade eden baba Faruk Yalçın, "Komşularımızda ki tartışma kızımın dersi için keman çalmasından dolayı çıktı. Kendileri evi aldıktan sonra devamlı olarak gelerek bizi keman çalmasın diyerekten rahatsız ediyorlar. Kızım zaten 4-5 saat okulunda keman çaldığı için zaten yorgun geliyor. Evde çalmasına gerek kalmıyor. Haftada 3 gün ancak 1 saat çalıyor. Bir Pazar günü kapımıza kadar geldiler. Kızım ertesi gün sınava girecekti. Biz çarşıdaydık. Eve geldiğimiz de kızımızın ağladığını gördük. Bende baba olarak kızımın eğitimi kısıtlandığından dolayı aşağı indim. Ancak hakaret veya küfürlerde bulunmadım. Sadece kızımın ertesi gün sınavının olduğunu birkaç saat müsaade etmelerini istedim. Müsaade etmediler. Bana karşı da ağır hakaretlerde bulundular ancak ben yaşlı oldukları için sesimi çıkartmadım. Bir şikayetiniz varsa, "polise bildirin" dedim. Yarım saat sonra polisler geldi. İfademizi verdik. Konuyla ilgili mahkeme açıldı. Açılan mahkeme sonrasında ise 5 ay hepse bin 500 lira ise para cezasına çarptırıldım. Ben kızımın eğitimi için savaşan bir babayım. Bir çocuk var kalemi ile ders yapar. Bir çocuk var spor malzemesi ile yapar. Çocuk vardır, enstrümanı ile ders yapar. Eğitim hakkımız engelleniyor" diye konuştu.

"SESİ DESİBEL İLE ÖLÇTÜRECEĞİZ"

Aile avukat İnan Ersoy, eğitim hakkının engellenmemesi için ilerleyen günlerde mahkemeye başvuracaklarını ifade ederek, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu noktanın hukuksal ve cezai uygulaması var. Kendisi hakaret ve tehditten dolayı bir ceza aldı. Bu hakaret ve tehdidin öncesi kızının eğitim hakkının engellenmesi. Kızının doğru düzgün pratik yapamaması, keman çalamaması. Eğitim hakkı anayasal bir haktır. Mülkiyet hakkı da anayasaya konmuş bir haktır. Fakat komşuluk hukukuna aykırı eylemin önlenmesi yada bu eylemlerin düzenlenmesi konusunda Eskişehir'de Sulh Hukuk Mahkemelerine önümüzde ki günlerde müracaat edeceğiz. Bir desibel incelemesi yaptıracağız. Buna göre Sulh Hukuk Mahkemesi hakiminden kızımızın çalışma saatlerini düzenlemesini talep edeceğiz."

"BABAM KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ, BUNDAN DOLAYI SINAVIM KÖTÜ GEÇTİ"

Öğrenci İrem Nur Yalçın (19) ise, yaşanan olayı şu şekilde anlattı:

"Olayın yaşandığı gün ben komşularımıza ertesi gün sınavımın olduğu söyledim. Onlarda "rahatsız oluyoruz, diğer odada çalış" dediler. Onlar rahatsız olmasın diye diğer odada çalışmaya başladım. Olayın olduğunun ertesi gün ise sınavım vardı. Sınavım için pratik yapmak zorundaydım. Duvarlara vurarak bağırmaya başladılar. Bende korktum. Ailem eve geldiklerinde öğrendiler. Alt kata inerek, neden böyle bir şey yapıldığını ve benim korkutulduğumu sordular. Bu olayın yaşandığı zaman ise gündüz saatleri 5-6 civarındaydı. O akşam babam karakola götürüldü. Bundan dolayı sınavımda olumsuz geçti. Ben evde keman çalarken sürdin takıyorum. Bunda televizyon sesiyle bile ölçülmeyecek kadar düşük."

Öte yandan, aileyi mahkemeye veren komşular ise konuyla ilgili konuşmak istemediklerini söylediler.

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti

Olaylar O Öğrenciyi Mağdur Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim