• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzledi

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzledi
Gaziantep'te Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) tarafından Sani Konukoğlu Vakfı'nın desteği ile düzenlenen okuryazarlık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler...

Gaziantep'te Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) tarafından Sani Konukoğlu Vakfı'nın desteği ile düzenlenen okuryazarlık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler ile gönüllü öğreticiler, Demet Akbağ'ın başrolünü oynadığı Nadide Hayat filmini izledi.

AÇEV ve Sani Konukoğlu Vakfı işbirliğiyle düzenlenen İşlevsel Yetişkin Okuryazarlığı Programı (İYOP) İl Sorumlusu Esin Özgül, sosyal etkinliklerle kursiyerleri ve gönüllü öğreticileri değişik ortamlarda buluşturmaya önem verdiklerini söyledi. Özgül, 2015 Eylül - Aralık döneminde açılan İYOP1 veİOBEP(İleri Okuryazarlık Bilgiye Erişim) kurslarına katılan ve dönemi başarıyla tamamlayan 328 kursiyer ve 30 gönüllü öğretmenle beraber, Demet Akbağ'ın başrolünü oynadığı ve kadınlara çok anlamlı mesajlar ileten Nadide Hayat filmini izlediklerini kaydetti. GaziantepNakıp Ali Sineması'nda kendilerine 2 salonun ücretsiz tahsis edildiğini belirten Özgül, "Bununla yetinmeyip tüm kursiyerlere ve gönüllü öğreticilerimize sürpriz şekilde nazik yaklaşımla patlamış mısır ikram eden sinema yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.

KURSİYERLERİN GÖRÜŞLERİ

Sinema etkinliği sonrasında duygularını yazılı ileten kursiyerlerden Halime Solak, filmi çok güzel bulduğuna dikkati çekerek, "Okumak için mücadele eden bir kadının öyküsünü anlatan ve bize örnek olan filmde, öğrenmenin yaşının olmadığını öğrendik" dedi. Zeynep Demir ise 45 yaşında olduğunu ve sinemaya ilk kez gittiğini ifade ederek, "Anladım ki, okumanın yaşı yokmuş. Filmin konusu çok güzeldi. Biz de okuyabiliriz. Bundan sonra ortaokulu okumak istiyorum" diyerek hedefini paylaştı.

SANİ KONUKOĞLU VAKFI

Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran da Vakfın desteği ile AÇEV tarafından Gaziantep'te 1998-2015 döneminde açılan 708 kursta 992'si erkek, 8 bin 742'si kadın olmak üzere 9 bin 734 kişiye okuryazarlık belgesi verildiğine vurgu yaptı. Sani Konukoğlu Vakfı'nın, SANKO Holding ve Konukoğlu Ailesince 1989 yılında kurulduğunu ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin kurumsal kimliğe büründürüldüğünü anımsatan Boran, "Paylaşmak mutluluktur anlayışı ile Vakfımız tarafından yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, bugüne kadar 3'ü fakülte binası, birisi tekstil araştırma ve uygulama merkezi olmak üzere 21 okul yaptırarak devlete devrettik. 13 cami ibadete açıldı, 2 cami inşaatı devam ediyor. Her yıl 35 bin aileye gıda, 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştiriyoruz, 1.500'ün üzerinde üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyoruz.AÇEV ile yürüttüğümüz İYOP etkinliğimiz de önem verdiğimiz projeler arasında yer alıyor" diye konuştu.

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzledi

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzledi

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzledi

Okuryazarlık Kursunu Bitirenler Nadide Hayat’ı İzledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim