• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor

Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) yeni bir kampanya başlatarak, sosyal medya, internet, akıllı cihazlar karşısında, kitap okuma oranının azalmasını engellemek...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) yeni bir kampanya başlatarak, sosyal medya, internet, akıllı cihazlar karşısında, kitap okuma oranının azalmasını engellemek amacıyla, üniversite genelinde kitap okuma saatleri düzenleyerek, okuma oranını arttırmayı hedefliyor.

Kalyoncu Information Academy (KIA) Kulübü ve HKÜ Kütüphanesi işbirliği ile "Okumayı Sevdirme Projesi"başlatıldı. Projenin temel amacının, internetin, cep telefonlarının, bilgisayarların, tabletlerin ve nihayetinde teknolojinin içinde boğulmaya başlayan kişilerin kitap okuma oranını artırmak olduğu bildirildi. Proje kapsamında sadece okuma saatleriyle sınırlı kalınmayarak, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ve Gaziantep'in çeşitli kültürel ortamlarında okuma etkinlikleri ve eğitim seminerleri düzenleneceği, yazar söyleşileri yapılacağı belirtildi. Bu bağlamda projenin ilk etkinliği olan, "Hocam'la Okuyorum" HKÜ Mütercim Asım Kütüphanesinde yapıldı. Etkinlik HKÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ve Öğretim Görevlileri Neşe Uygun ve Sakine Hakkoymaz'ın düzenlediği kitap okuma saatiyle start aldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler hocalarıyla haftanın belli günü ve saatlerinde düzenli olarak HKÜ Kütüphanesinde kitap okuyacaklar. Zamanla diğer bölümleri de kapsayacak olan etkinliğin, sene boyunca sürdürüleceği, il ve il dışı çalışmalarla da büyütüleceği açıklandı. Etkinlik kapsamında açıklama yapan HKÜ Öğretim Görevlisi Sakine Hakkoymaz, "Okumaya, hayat boyu ihtiyacımız var. Günümüzde sosyal medya, internet ortamlarda maalesef ki, en kıymetli hazinemiz olan zaman, çok fazla boşa harcanmaya başlamıştır. Biz Hasan Kalyoncu Üniversitesinde geçirdiğimiz zamanı daha verimli kullanarak öğrencilere; kitap okuma alışkanlığı kazandırma, etkili düşünebilen, yazabilen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade edebilen, sorgulayan, tartışan, kültürüne ve manevi değerlerine sahip çıkabilen yüksek karakterli bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Etkinliğimiz sadece Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile sınırlı kalmayacaktır. İl ve ilçe dışı çalışmalarla da birçok yerde bu projeyi geliştirmeyi ve büyütmeyi planlıyoruz" dedi.

Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor

Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor

Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor

Okumayı Sevdirme Projesiyle Okuma Oranları Artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim