• BIST 9548.09
  • Altın 2489.469
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.5482
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Okuma aşkı tüm engelleri kaldırdı

Okuma aşkı tüm engelleri kaldırdı
Tıp diliyle Serebral Palsi rahatsızlığıyla dünyaya gelen beyin felci hastası Deniz Gültekin, daha 7 yaşındayken "Ne zaman okuyabileceğim" diyerek başladığı...

Tıp diliyle Serebral Palsi rahatsızlığıyla dünyaya gelen beyin felci hastası Deniz Gültekin, daha 7 yaşındayken "Ne zaman okuyabileceğim" diyerek başladığı eğitim hayatında başarıyla ilerledi ve üniversite sınavında Türkiye 3 bin 583'üncüsü olarak Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne birincilikle girmeyi başardı. Yürüme güçlüğü çeken Gültekin, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü tam burslu olarak kazanarak inanç, çalışma ve azimle başarıya ulaşmanın engel tanımadığını gösterdi.

Merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesi nedeniyle yürüme güçlüğü çeken Deniz Gültekin, bugüne kadar dört kez ameliyat oldu. Kendisini şanslı olarak nitelendiren Gültekin'e, geçirdiği tedaviler sayesinde çok daha ağır formları olan bu hastalıktan sadece koltuk değnekleri miras kaldı. Öğretmen Melek ve Erdal Gültekin çiftinin iki çocuğundan biri olan Deniz Gültekin, tüm tedavi süreci ve karşılaştığı fiziki zorluklara karşın ailesinin desteğiyle eğitimde ve hayatın her alanında her zaman başarılı oldu. İzmir'in köklü eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi'nden başarıyla mezun olan Gültekin, üniversite sınavında da büyük bir başarıya imza atarak ön yargılar olmayınca engellerin de olmadığını kanıtladı. Deniz Gültekin, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 1 milyon 600 bin 49 aday arasında TS-2 puan türünde 3 bin 583'üncü olarak Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni birincilikle kazandı.

"Okumak en büyük tutkusu"

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'ne tam burslu olarak giren Deniz Gültekin, okumayı, araştırmayı ve insanlarla iletişim kurmayı sevdiğini, bu nedenle bu bölümü tercih ettiğini anlattı. Gültekin, "Babam lisede teknik öğretmen, annem de kimya öğretmeni. Bu nedenle eğitim, öğrenme ve okuma sevgisi hayatımızın hep merkezinde yer aldı. Ben daha ilkokula başlarken öğretmenime söylediğim ilk cümle, ne zaman okumaya başlayacağım, oldu. O zamandan bu zamana, okumak, en büyük tutkum. Eğitim hayatımın çeşitli dönemlerinde dört kez ameliyat geçirdim. Tabii ki birçok zorlukla, fiziki engellerle, ön yargılarla ve sıkıntılarla karşılaştım, ancak ailemin desteğiyle ve inancımla hiçbiri bana gerçek anlamda engel olmadı. Düzenli ve planlı bir çalışmayla, üniversite sınavında iyi bir puan alıp istediğim bölümü kazandım. En başından bugüne yanımda olan, desteklerini hep hissettiğim tüm güzel insanlara teşekkür ederim" dedi.

Üniversite eğitimine İzmir'de devam etmeyi planladığını ve tercih öncesinde kentteki üniversiteleri gezdiğini belirten Gültekin, "Yaşar Üniversitesi'ne geldiğimde kampusun engelliler için uygun olarak düzenlendiğini gördüm. İlk tercihime Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü yazdım ve tam burslu olarak kazandım. Tek isteğim, Metro Bölge istasyonunun üniversite tarafına bir asansör yapılması, bu gerçekleşirse benim gibi birçok arkadaşım okula çok daha rahat ulaşım sağlayabilir" diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi'nde yapılan törenle, Deniz Gültekin ve diğer fakültelere birincilikle giren öğrencilere, Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ile Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer tarafından ödül verildi.

Okuma aşkı tüm engelleri kaldırdı

Okuma aşkı tüm engelleri kaldırdı

Okuma aşkı tüm engelleri kaldırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim