• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Okullarda yeni dönem "bas parayı seç hocayı"

Okullarda yeni dönem "bas parayı seç hocayı"
“Kayıt kabul döneminde velilerden hiçbir ad altında aidat ve bağış alınmayacak”

ÖĞRETMENLER KULLANILIYOR

Velilerden kuru kuruya bağış istemek yerine paralı öğretmen tercihi uygulaması başlatan bazı okullar, eğitim anlayışı ile ön plana çıkan başarılı öğretmenlerin isimlerini kullanarak sınıf, öğretmenler odası, konferans salonu, tuvalet gibi alanlardaki sözde eksikleri gideriyor, tadilat yapıyor.

ALT SINIR 500 LİRA

Paralı öğretmen tercihi yaptıran okullardan biri de Antalya Demirgül İlkokulu. Okul yönetimi tadilat ve masa, sandalye eksiklerinin giderilmesi için 500 lira alt sınırla velilere öğretmen tercihi hakkı sunuyor. Ancak velilerden istenen para okul aile birliğine değil, okul müdürü tarafından yönlendirilen işletmelere ödeniyor.

BORÇLANDIK DESTEK İSTİYORUZ

Okul Müdürü Mehmet Demirözü, kayıt evraklarının yanı sıra 2 top fotokopi kâğıdı, 2 adet mavi plastik dosyayı hazırlayan velilerle odasında özel görüşme yaparak, “Okulda yürütülen çalışmalar nedeniyle 30 bin lira borçlandık. Bize bu konuda ciddi destek olacak velilerimize öğretmen tercihi konusunda kolaylık sağlıyoruz” diyor.

ÖDEME MOBİLYACIYA

Uygulamayı kabul eden öğrenci velisi yine okul müdürü tarafından okulun mobilya işlerini yaptığı iddia edilen Ercan Mobilya isimli iş yerine yönlendirilerek okulun borcuna karşılık 500 lira ödeme yapıp fatura alıyor. İşlemi yapan veli istediği öğretmeni tercih edebiliyor. Ekonomik durumu iyi olan veliye ayrıca sınıflar gezdirilerek eksikler gösteriliyor ve sandalye, masa temini konusunda da yardımcı olması isteniyor.

GEREĞİ YAPILACAK

Para karşılığı öğretmen tercihi yaptırılarak velilerin ödeme için işletmenlere yönlendirilmesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu kaydeden Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural şöyle dedi: “Böyle bir şeyin olmamasını umut ediyorum. Eğer gerçekten böyle bir yanlış yapıldıysa hemen gereği yapılır. Konuyla ilgili bizzat inceleme yürüteceğim.

KURA ÇEKMEK ZORUNLU

Okullarımızda öğretmen tercihi yapmak gibi bir durum söz konusu değil. Hangi öğretmenin hangi sınıflarda ders vereceği kura yöntemi ile belirlenir. Bunun dışında bir uygulama zaten yönetmeliklere aykırı. Velilerimiz bu konuyla ilgili mağduriyet yaşadıysa kurumumuzla irtibata geçebilirler.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim