• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

“Okul Terklerinin Azaltılması” Projesi AB’den Hibe Aldı

“Okul Terklerinin Azaltılması” Projesi AB’den Hibe Aldı
Mersin'de eğitim veren Mimar Sinan Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan "Okul Terklerinin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımların Geliştirilmesi"...

Mersin'de eğitim veren Mimar Sinan Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan "Okul Terklerinin Azaltılmasında Yenilikçi Yaklaşımların Geliştirilmesi" adlı proje Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı.

Mimar Sinan Ortaokulu'nda görev yapan 16 öğretmenin katkılarıyla hazırlanan proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca yürütülmekte olan Erasmus Okul Eğitimi faaliyetleri kapsamında uzmanlarca değerlendirilerek hibe almaya hak kazandı. Toplam bütçenin 41 bin Avro olduğu proje kapsamında Mimar Sinan Ortaokulu öğretmenleri 2015 -2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan 10 günlük eğitime katılarak, Almanya'da ortaokul düzeyinde eğitim veren çeşitli okulları ziyaret edecekler.

Mimar Sinan Ortaokulu Müdürü Murat Teker, yaptığı açıklamada, proje ile özellikle okulu erken bırakma riski taşıyan ve temel beceriler konusunda zayıf olan gençlerin başarısını arttırmak, okul terklerini azaltmak, okullardaki öğretmenlik meslek profilini güçlendirmek ve Türkiye ile Avrupa Birliği eğitim sistemleri arasında karşılaştırma yapabilmeyi amaçladıklarını söyledi. Öğretmenlerin yurt dışından öğretmenlerle sosyal ve mesleki ilişkiler kurmalarını sağlamak, öğretmenler arasında Avrupa vatandaşlığının tanınırlığını da arttırmak istediklerini belirten Teker, kültürler arası farkındalığı arttırarak, dil öğrenimi ve dil çeşitliliğini okul personeli arasında teşvik etmek açısından projenin diğer kurumlara da örnek teşkil ettiğini ifade etti. Proje sonucunda katılımcılara, edindikleri yetkinlikleri içeren belgeler verileceğini ifade eden Teker, projenin gerçekleşmesiyle uzun vadede öğrenciler arasında devamsızlık ve okul terklerinde önemli oranda düşüş olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim