• BIST 9534.3
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Okul sütünü istemediler

Okul sütünü istemediler
Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ’Okul Sütü’ projesi kapsamında Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, öğrencilere süt dağıtımı yaptı.

İl genelinde 12 bin 497 öğrencinin süt içmeyi kabul etmemesi üzerine "Kimseye zorla içirme gibi bir durumumuz söz konusu değil. İçmek istemeyenler o tercihlerinde bulunabiliyorlar. Onları da saygıyla karşılıyoruz" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın 2014-2015 yılı ikinci dönem Okul Sütü projesi Diyarbakır’da başladı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentte Yenişehir İlkokulu’ndaki öğrencilere süt dağıttı. Süt dağıtım programına Vali Aksoy’un yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Birinci sınıf öğrencilerine süt dağıtımını gerçekleştiren Vali Aksoy öğrencilere sütün sağlıklı yaşam konusundaki önemini anlattı.  Öğrencilerle birlikte oturarak sohbet eden Aksoy, proje kapsamında Diyarbakır’da yaklaşık 200 bin öğrenciye süt dağıtılacağını söyledi. Vali Aksoy, "Türkiye genelinde 6,5 milyon öğrenci Diyarbakır’da da 200 bin öğrenci süt programından yararlanacak. Bugün ilk gün olması nedeniyle bizler de okullara gelerek çocuklarımızın süte karşı daha duyarlı hale gelmesini sağlamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı beslenmesi için çocuklarımızın süt içmesi büyük önem taşıyor. Başlatılmış olan projenin de amacının ulaşmasını diliyorum. Çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bakımından da önemli, bir çalışmayı Diyarbakır’da gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
 
Bir gazetecinin bazı ailelerin projeye karşı olduğu yönünde iddialar olduğunu sorması üzerine Vali Aksoy, "Kimseye zorla içirme gibi bir durumumuz söz konusu değil. İçmek istemeyenler o tercihlerinde bulunabiliyorlar. Onları da saygıyla karşılıyoruz" dedi. Vali Aksoy daha sonra çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek başarılar diledi.
 
12 BİN 497 ÖĞRENCİ SÜT İÇMEYİ KABUL ETMEDİ
 
Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri il genelinde 12 bin 497 öğrencinin süt içmeyi kabul etmediğini belirtti. Yetkililer, bu öğrenciler arasında süte alerjisi bulunan ve daha önce dağıtılan sütlerden zehirlenen çocukların da bulunduğunu belirterek, "Bütün ailelere süt isteyip istenmediği soruldu. Süt dağıtımı yapılacak yaklaşık 200 bin öğrenci arasında 12 bin 497 aile dilekçe ile okullara başvurup çocuklarına süt verilmemesini istedi" dedi.

Etiketler: , , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim