• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Okul Sütü Programı 5’inci Yılında Da Devam Ediyor

Okul Sütü Programı 5’inci Yılında Da Devam Ediyor
Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak...

Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla "Okul Sütü" projesi 5'inci yılında da devam ediyor.

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca ortaklaşa hazırlanan ve Okul Sütü Programı kapsamında öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde 5'inci kez, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 içme sütü dağıtımına devam edileceği ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, dağıtımı yapılacak sütlerin üretildiği işletmelerden üretimi müteakip her parti üründen teknik şartname ve Gıda Mevzuatına uygunluğunun tespiti için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından analizi yapılmak üzere numune alındığı ve Gıda Mevzuatına uygun olan sütlerin dağıtımı yapıldığı bildirildi.

Program kapsamında dağıtılan sütlerin yerli ve tüm gıda mevzuatlarına uygun kalitede olduğu bildirildi. "Toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi" hedeflerine ulaşmakta, kapsamı itibariyle en geniş kitleye erişim sağlayan ilk ve tek uygulama olduğu kaydedildi.

Süt başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere yediden yetmişe tüm bireylerin beslenmesine ve gelişmesine ait besin maddelerini (protein, yağ, şeker, mineral madde ve vitaminleri) dengeli ve yeterli miktarda bünyesinde bulunduran tek gıda maddesidir. Bunun yanında hayati önemi olan su ihtiyacımızı da önemli oranda karşılamakta olduğu belirtildi.

Açıklamada son olarak, "Ülkemizde toplumun tüm kesimlerinden destek gören "Okul Sütü Programı" ile çocuklarımızın sağlığına verilen katkı, ülkemizin sağlıklı geleceğine de yapılan en büyük yatırımdır" denildi.

Okul Sütü Programı 5’inci Yılında Da Devam Ediyor

Okul Sütü Programı 5’inci Yılında Da Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim