• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Okul Koridorları Da Artık Eğitimin Bir Parçası Oldu

Okul Koridorları Da Artık Eğitimin Bir Parçası Oldu
Yeşilyurt Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Değerler Eğitimi Projesi ile okulların duvar ve koridorları, eğitimin...

Yeşilyurt Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Değerler Eğitimi Projesi ile okulların duvar ve koridorları, eğitimin bir parçası haline dönüştürülüyor. Projenin ilk uygulaması "İslam Büyükleri" ve "Değerler" temasıyla Yeşilyurt Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi koridorları oldu.

Eğitim Sokağı Projesi'nin uygulamaya geçmesi nedeniyle Tevfik İleri İmam Hatip Lisesinde tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ise öğrenmenin zamanı ve mekanı olmadığını söyledi. Eğitime her zaman destek verdiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Şahin,"İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa yürüttüğümüz proje çerçevesinde ilçemizde bulunan 10 okulda bu projeyi uygulayacağız, eğer olumlu tepkiler alırsak bu sayıyı artırabiliriz. Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu'nda, İslam Büyükleri ve Değerler adı altında iki sokak oluşturuldu. İslam Büyükleri Sokağı'nda Kuran-ı Kerim'den ayetler, Hadis-i Şerifler ve İslam büyüklerinin sözleri yer alıyor. Değerler Sokağı'nda ise temizlik, ahlak, hoşgörü, sabırlı, yardımsever ve cömert olmak gibi kültürel değerlerin yer aldığı figürler ve resimler yer almaktadır. Çocuklarımızın her yönden gelişmesi ve değerlerine sahip çıkması için başlattığımız projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KORİDORLARIMIZ DAHA SICAK VE EĞİTİCİ OLACAK"

Projenin uygulanmasıyla birlikte okul koridorlarının artık daha sıcak ve eğitici olacağına vurgu yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise Değerler Eğitimi Projesi kapsamında okulların yapılarına göre koridorlarda sokaklar oluşturarak, resim, tablo ve figürler astıklarını kaydetti. Tatlı, "44 okulumuzda bu projeyi uygulayacağız. Ders müfredatı ve değerler eğitimi kapsamında hem tarihimizi hem de kültürel değerlerimizi öğrencilerimize görsel yönden aktarmaya çalışacağız. Projeyi destekleyen Yeşilyurt Belediyesine, proje ekibine, öğretmenlerimize çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu'nun koridorlarında oluşturulan İslam Büyükleri ve Değerler Sokağı'na özenle yerleştirilen Kuran-ı Kerim ayetleri, Hadisi şerifler, ünlü düşünür ve fikir adamlarının sözlerinin yanı sıra toplumsal duyarlılığı artıracak resim ve figürler açılışa katılanların dikkatini çekti. Başlatılan proje sayesinde renkli bir görüntüye kavuşan okul koridorlarında sıkılmadan dolaşan öğrenciler teneffüs anlarında derslerde öğrendikleri bilgileri duvarlara asılan görseller aracılığıyla pekiştirme fırsatı yakalayacak. Açılışta bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, proje sayesinde tarihi ve kültürel değerlerin çocuklara görsel çalışmalarla anlatılacağını söyledi. Kaymakam Babahanoğlu, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Yeşilyurt Belediyesinin işbirliği neticesinde okullarımızın koridorlarında oluşturulan sokaklarda tarihi değerlerimizi anlatıcı ve bilgilendirici resim, figür ve süslemeler yerleştiriliyor. Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan iki sokakta bu proje uygulanacak. İnşallah bu çalışma çocuklarımızın hem tarihi hem de kültürel değerlerimizi öğrenmeleri açısında etkili olur" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ÇER-ÇÖP Projesi kapsamında ilçe geneline yerleştirilen Geri Dönüşüm Evleri görsel çalışmalarının yer aldığı " İsraf Etme İnsaf Et" ve Temizlik Emeğe Saygıdır" resimleri de okul duvarlarında yer aldı. Açılış öğrenciler tarafından seslendirilen ilahilerle sona erdi.

Okul Koridorları Da Artık Eğitimin Bir Parçası Oldu

Okul Koridorları Da Artık Eğitimin Bir Parçası Oldu

Okul Koridorları Da Artık Eğitimin Bir Parçası Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim