• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Okul kantinlerinde yeni dönem!

Okul kantinlerinde yeni dönem!
Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları, okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklere ilişkin yasağın kapsamını genişletti. Artık okul kantinlerinde çikolata, kek, gofret, şeker, enerji içeceği gibi ürünler de artık satılamayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan  obezitenin okul çağındaki çocuklarda çok sık görülmeye başladığı uyarısı sonrası MEB ’in okul kantinleri için hazırladığı uygulamayla artık okullarda çocuklar sağlıklı beslenmeye teşvik edilecek.  

Daha önce okul kantinlerinde kola ve gazlı içecek satışını yasaklayan bakanlıklar, çikolata, kek, gofret, muffin, lolipop ve şeker gibi ürünlere de satış yasağı getirdi.

Peki kantinde ne satılabilecek?

İşte okul kantininde satışına izin verilecek yiyecek ve içecekler: Meyveler, mevsimine uygun çiğ tüketilebilen sebzeler, salatalar, Kuru meyveler, tuzsu ve kabuksuz kuruyemişler, şeker ve tatlandırıcı eklenmemiş içme suyu, süt, taze sıkılmış meyve ve sebze suyu, yoğurt, ayran, peynir, günlük haşlanmış yumurta, çeşnili ekmekler, doğal mineralli su, şekersiz sakızlar.

Yasak kapsamında artık okul kantinlerinde bu ürünler satılamayacak:

-Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler (soğuk çay), kolalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecekler.

-Aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su, meyveli içecek, meyveli içecek tozu, meyveli doğal mineralli içecek, yapay soda, meyveli şurup, sporcu içecekleri, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi.

-Tüm çikolata türleri ve gofretler.

-Tüm şeker ve şekerleme türleri (jöle şekerleme, sert şekerlemeler, yumuşak şeker, lolipoplar vb.).

-Guarana, guarana özü, eklenmiş kafein içeren ürünler.

-Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli kekler ve pastalar (yaş pastalar, ekler, kruvasan, donut, parfe, mozaik pasta, muffin, cupcake vb.).

-Tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.

-Hindistancevizi sütü ve kreması.

-İlköğretim okullarında çay ve kahve tarzı içecekler.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim