• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Okul Hastalığından Korunma Yolları

Okul Hastalığından Korunma Yolları
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Murat Ünlü, okul döneminde ve toplu yaşam mahallerinde en çok görülen rahatsızlıklardan biri olan, kulak ağrısı...

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Murat Ünlü, okul döneminde ve toplu yaşam mahallerinde en çok görülen rahatsızlıklardan biri olan, kulak ağrısı ve işitme kaybı ile seyreden orta kulak iltihabı hastalığından doğal ve dengeli beslenme ile korunmanın mümkün olduğunu belirtti.

Aydın Liva Hastanesi hekimlerinden KBB Uzmanı Murat Ünlü, özellikle havası sık sık değişen Aydın'da, okul ve kreşlerde eğitim gören çocuklarda en sık görülen hastalıklardan biri olan orta kulak iltihabı hakkında bilgi verdi. Orta kulak iltihabının kış aylarında ve havası sık sık değişen Aydın'da artış gösterdiğini kaydeden Murat Ünlü, "Orta kulak iltihabı bebek ve çocuk hastalarda en sık gördüğümüz rahatsızlıklardan birisi. Hastalarımız genellikle bir iki günlük burun tıkanıklığı ve burun akıntısından sonra, birden görülmeye başlayan kulak ağrısı şikayetleriyle getiriliyor. Bazen kulak ağrısına; kulak akıntısı, ateş, bulantı, kusma, baş dönmesi eklenebiliyor. Kulaktaki enfeksiyon tedavi edilmediği takdirde, artarak ileriki dönemlerde kalıcı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle çocuklarda kulak iltihabına önem verilmeli" dedi.

"OKULLARDA EN ÇOK GÖRÜLEN HASTALIK"

Üst solunum yolu enfeksiyonunun kış döneminde özellikle okula ve kreşe giden çocuklarda daha fazla görüldüğünü belirten Liva Hastanesi KBB Doktoru Murat Ünlü, "Çocukluk döneminde okul çağı dönemindeki en sık görülen bakteriyel hastalık orta kulak iltihabı hastalığıdır. Okul, kreş gibi toplu yaşam alanlarında grip ve nezle daha sık görülür. Bu hastalıklar orta kulak iltihabına dönüşebilir. Çocukların hastalıktan korunmaları için çok iyi beslenmeleri gerekiyor. Eğer çocukta bir bağışıklık sistemi yetersizliği varsa hastalığa daha çabuk yakalanıp yenik düşüyor. Bu nedenle bir çok hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da çocukların dayanıklı olması için dengeli beslenmeli ve çocukların direnci arttırılmalıdır" dedi.

Okul Hastalığından Korunma Yolları

Okul Hastalığından Korunma Yolları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim