• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Okul çantası yüzünden fıtık oldu

Okul çantası yüzünden fıtık oldu
Bursa’da okul çantası yüzünden felç olan 12 yaşındaki Batuhan Dağdaş, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Ortaokul öğrencisi Dağdaş’ın annesi Şehnaz Dağdaş, oğlunun ağır okul çantasını taşımak zorunda kaldığı için felç olduğunu iddia etti.

Merkez Osmangazi ilçesindeki Hamzabey Ortaokulu'nda öğrenim gören 12 yaşındaki Batuhan Dağdaş, belindeki ağrı sebebiyle okuldan izin alıp eve geldi. Belindeki ağrı gece boyunca devam eden Dağdaş, sabah okula gitmek için uyandı. Fakat yürüyemeyince ambulansla Bursa Anadolu Hastanesi'ne getirildi. Bel fıtığı teşhisi konulan Batuhan Dağdaş, vakit geçirilmeden ameliyata alındı. 2 saat süren operasyonun ardından bir hafta tedavi altında tutulan Dağdaş, yeniden yürümeye başladı. 

Taşıdığı okul çantası yüzünden sağlığından olduğunu belirten Batuhan Dağdaş, “Okullar açıldıktan sonra belimde ağrılar başladı. Annem çanta taşımaktan olduğunu söyledi. Ağrıdan ağlayacak duruma geldim. Bir gün okuldan izin alıp eve geldim. Ertesi gün yürüyemedim. Çantamda 6 kitap, 6 defter taşıdığım için çok ağır oluyordu. O yüzden belim ağrıdı. Doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sağlığımız için çantaların daha hafif olması gerekiyor” diye konuştu.

20 YAŞ ALTI BEL FITIĞI YÜZDE 1 İHTİMALDEN BİLE DÜŞÜK

Genç Batuhan’ı ameliyat eden Bursa Anadolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaman, “Bize sağ bacağında uyuşukluk, ağrı ve felç şikayeti ile geldi. Yaklaşık 1 aydır ağrıları varmış, ama son zamanlarda artmaya başlamış. Tetkikleri yaptıktan sonra ameliyata karar verdik.

Bu yaşta çok alışık olduğumuz bir durum değil. 20 yaş altında bel fıtığı görülmesi bütün bel fıtığı vakalarında yüzde 1 ihtimalin bile altında. 15 yaşın altında çok nadir görülen bir vaka. Bunu da çocukların küçük yaşta ağır çanta kaldırmasına bağlıyoruz. Okul çantalarının ağır olması çocukların spor yapmaması, vücut sağlığını ihmal etmeleri ön planda geliyor. Çocuklar çok ağır okul çantası taşımak zorunda kalıyor. Çocukların yaşının üstünde ağır yük kaldırmaları omurgalarda eğilmelere sebebiyet verebiliyor. Özellikle ergenlik çağındaki çocuklarda bel fıtığına çokça rastlar olduk. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Aşırı yüklü okul çantası yüzünden oğlunun felç olduğunu belirten anne Şehnaz Dağdaş ise, “Okul çantası çok ağır. Okulumuz uzak ve servise binemiyoruz. Oğlum çok sıkıntı çekti. Okula bu sebeple gitmek dahi istemedi. Çok doktor gezdim. Çok şükür oğlum şu an sağlığına kavuştu” dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim