• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Okul Çağı Çocuklarında Sık Görülen Hastalıklara Dikkat

Okul Çağı Çocuklarında Sık Görülen Hastalıklara Dikkat
Uzmanlar, çocukların sömestr tatilinde sağlıklarının ihmal edilmemesi isteyerek, çocukların uzman doktor kontorolünde sağlık taramasından geçirilmesi...

Uzmanlar, çocukların sömestr tatilinde sağlıklarının ihmal edilmemesi isteyerek, çocukların uzman doktor kontorolünde sağlık taramasından geçirilmesi konusunda uyardı.

Özel Deva Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, okul çağındaki çocukların karşılaştıkları enfeksiyon riskleri hakkında uyardı. Çocukların risk durumda olabileceği hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Soğuk algınlığı, grip, boğaz iltihabı, orta kulak iltihabı gibi birçok hastalığa ilişkin bilgi veren Özel Deva Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, okul çağındaki çocuklarda sık görülen hastalıklarla ilgili uyarılarda bulunarak çocukların doktor kontrolünden geçmesini istedi. KBB Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, "Soğuk algınlığı, çocuklarda kalabalık ortamlarda olduklarından dolayı enfeksiyon yayılmasını artırır. Burun akıntısı, hafif ateş, öksürük görülmektedir. Bu tip durumların uzman doktor kontrolünde sağlık taramasından geçmesi gerekmektedir. Grip influenza virüsleri tarafından oluşur. Özellikle kış aylarında görülür. Yüksek ateş, burun akıntısı, kas ağrısı ve baş ağrısı, halsizlik ile kendini gösterir. Hekim gözetiminde tetkik ve tedavisi yapılmalıdır. Özellikle çocuklarda görülen yüksek ateş hekimin görmesi gereken bir durumdur. Riskli hastalarda alerjik astım gibi doktorun önerisi ile grip aşısı yapılması ve her yıl yenilenmesi faydalı olacaktır. Boğaz İltihabı (tonsilit), okul çağı çocuklarında sıklıkla görülür. En önde gelen belirtisi boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ve ateştir. Çoğunlukla viral olmasına rağmen bakteriyel etkenlerde tonsilit yapabilir. Bu nedenle doktorun uygun gördüğü durumlarda boğaz kültürü alınmalıdır. Zorunlu hallerde, A grubu Beta hemolitik streptokok enfeksiyonu saptandığı durumlarda antibiyotik tedavisi başlanmalıdır. Tonsilit de bulaşıcıdır. Tespit edilen çocuklar, toplum sağlığı açısından tedavi boyunca evde istirahat etmelidir. Orta Kulak İltihabı, özelikle burun tıkanıklığı ile giden enfeksiyonlardan sonra, sıklıkla çocuklarda kulak ağrısı ve ateşle giden bir enfeksiyondur. Tedavide burnun açılması önemlidir. Gerektiğinde, doktor önerisi ile antibiyotik kullanılır. Orta kulak iltihabı, dış kulak yolu iltihabı ile çok karışır. Dış kulak yolu iltihabında sıklıkla yüzme ve havuz kullanımından sonra oluşur ve dış kulak yolunda duyarlılık, ağrı vardır. Bronşit, Bronşiolit, Pnömoni, üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra görülür. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Kısaca akciğer dokusunun iltihabıdır. Düşmeyen ateş, balgamlı öksürük uzun süren iştahsızlıkta, bronşit ve pnömoni düşünülmelidir. Bronşiolit genellikle virüslerle oluşur. Çoğu zaman alerjik çocuklarda görülür. Erken tanı, tedavi açısından önemlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim