• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

OKÜ Öğrenci Konseyi Hocalı soykırımı andı

OKÜ Öğrenci Konseyi Hocalı soykırımı andı
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğrenci Konseyi tarafından Hocalı soykırımı anma programı düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğrenci Konseyi tarafından Hocalı soykırımı anma programı düzenlendi.

26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ'da yapılan soykırımda hayatlarını kaybeden soydaşlarımız, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen konferans ve resim sergisi ile anıldı. Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen anma programında açılış konuşmasını yapan Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Melike Şahin, bundan 24 yıl önce Ermeni silahlı güçlerinin Dağlık Karabağ'da yer alan Hocalı Kentinden göç eden 613 Azeriyi öldürdüğünü hatırlatıp şunları söyledi: "Tarihe "Hocalı Katliamı" olarak geçen olayda ölenlerin 83'ü çocuk, 106'sı kadındı. 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi Hocalı Kasabasında Ermenilerce düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize cenabı Allah'tan bir kez daha rahmet diliyor, bu yapılan hareketin soykırımdan başka bir adı olamayacağını bir kez daha haykırıyoruz. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere yüzlerce insanı işkenceleri aratmayacak şekilde şehit eden Taşnak ve Hınçak terör örgütünün uzantıları, Türk Milletine dinmeyen ve önü alınmayan düşmanlıklarını kan dökerek masum insanları yok ederek göstermişlerdir. Gözleri görmeyen, kulakları duymayan sözde büyük devletler her olayda olduğu gibi Hocalı'ya da sağır ve dilsiz kalmışlardır. Hocalı yürekleri yaralayan, Türk Milletine yapılan hain ve alçakça bir saldırıdır. Hocalı mazlumun ahı, vicdanlı yüreklerin haykırışıdır. Hocalı halen daha kanayan yaramız, içimizdeki özlemimizdir. Unutulmasın ki, tek Millet iki Devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Cumhuriyetinin esaret altında bulunan vatan parçasına kavuşması vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir gereklilik ve zorunluluktur. Türk Milletinin duası, desteği ve isteği de her zaman buna yönelik olacaktır."

Melike Şahin sözlerini Ebulfeyz Elçibey'in "Azerbaycan ve Türkiye dost değil, çünkü dostluk birbirini sonradan tanıyanlar arasında kurulur; biz gardaşız" sözleri ile tamamladı.

Türk Ocakları Osmaniye Şubesi Başkanı Mehmet Çetinkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı anma programına Korkut Ata Üniversitesi akademisyenleri, çeşitli öğrenci kulüpleri ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Osmaniye İl Başkanı Fatih Eroğlu katıldı. Anma programı katılımcıların Hocalı soykırımı adlı resim sergisini gezmelerinden sonra son buldu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim