• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

3. Ankara Marka Festivali’nin hazırlıkları başladı

3. Ankara Marka Festivali’nin hazırlıkları başladı
Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Marka Festivali'ni üçüncü kez Başkentlilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Marka Festivali'ni üçüncü kez Başkentlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festival, 13-14-15 Aralık tarihlerinde ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu'nun organizasyonunda gerçekleştirilecek Ankara Marka Festivali'nin hazırlık toplantıları başladı. Toplantıların ilki Ankara'daki üniversitelerin akademisyenleri ile ATO'da öğle yemeği eşliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya ODTÜ, Hacettepe, Ankara, Gazi, Bilkent, TOBB, Başkent, Atılım ve Çankaya Üniversitesi'nden akademisyenler katıldı.

"Türkiye ekonomisi markaları ile zenginleşecek"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara Marka Festivali'nin hem Ankara'nın hem de Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, "Şunu iyi bilmeliyiz ki Türkiye ekonomisi markaları ile zenginleşecek. Fason üretimin yerini markanın katma değeri almak zorunda. Markalarımız dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimizin kilometre taşları" diye konuştu.

Rekabetin en önemli unsurlarından birinin "markalaşma" olduğuna dikkati çeken Baran, ABD, Japonya, Güney Kore, Almanya, İngiltere gibi büyük ekonomilerin, küresel markaları ile ekonomilerini geliştirdiklerini kaydetti. Baran, şunları söyledi:

"Bizim de bunu yapacak altyapımız, potansiyelimiz var. Festivalin bu konuda çok önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Biz şehrimize, şirketlerimize, üyelerimize, gençlerimize markalaşma konusunda vizyon oluşturmak istiyoruz. Bunu yaparken dünyanın yönünü de festival programına taşıyoruz."

Baran, akademisyenlerden festival için desteklerini istedi.

"Yeni yollar, yeni yönler, yeni yöntemler"

Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu ise Marka Festivali'ni sadece marka platformu olarak değil, bilim, sanat, yaşam platformu olarak konumlandırdıklarını belirtti. Festivalin geniş kitlelerin ilgisini çektiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, "İçeriğimiz mesleki gelişime, gençlere ilham vermeye, önlerini açmaya, yol göstermeye uygun olarak tasarlandığı kadar, iş adamından ev kadınlarına kadar uzanan bir yelpaze sunmaktadır" diye konuştu.

Festivalin temasının "Yeni Yollar, Yeni Yönler, Yeni Yöntemler" olduğunu açıklayan Hacıosmanoğlu, hedeflerinin Ankara Marka Festivali'nin Türkiye'nin en önemli marka arenası algısını pekiştirmek olduğunu söyledi.

3. Ankara Marka Festivali’nin hazırlıkları başladı

3. Ankara Marka Festivali’nin hazırlıkları başladı

3. Ankara Marka Festivali’nin hazırlıkları başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim