• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Oktay Vural: Mardin açıklaması ile PKK’ya zeytin dalı uzatıldı

Oktay Vural: Mardin açıklaması ile PKK’ya zeytin dalı uzatıldı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin açıkladığı terörle mücadele eylem planına "Bu eylem planı değil, eğlen planıdır" diyerek tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin açıkladığı terörle mücadele eylem planına "Bu eylem planı değil, eğlen planıdır" diyerek tepki gösterdi. Vural, "Sürekli olarak mutasyona uğratarak "açılım', "çözüm', "milli birlik ve kardeşlik" vesaire adlarıyla millete bu süreci hazmettirmek için kelimeler yetmemiş, şimdi de "birlik, huzur ve demokrasi eylem planı" diyerek ikinci çözüm paketini yani Dolmabahçe mutabakatına bağlılıklarını ifade edildi" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı terörle mücadele eylem planını eleştirdi. "Eylem planı değil, eğlen planı" olduğunu iddia eden Vural, "O askerimin, o polisimin kanı, canı senin eğlence aracın değil" diye konuştu. Son bir günde 9 güvenlik elemanın şehit düşmesini anımsatarak "Acımız büyük" diyen Vural, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planına şu şekilde tepki gösterdi: "Dolmabahçe'de PKK'nın 10 talebine paralel Mardin'de bu 10 talebi dile getirmek suretiyle PKK terör örgütüne adeta bir zeytin dalı uzatılmıştır. Sürekli olarak mutasyona uğratarak "açılım', "çözüm', "milli birlik ve kardeşlik" vesaire adlarıyla millete bu süreci hazmettirmek için kelimeler yetmemiş, şimdi de "birlik, huzur ve demokrasi eylem planı" diyerek ikinci çözüm paketini yani Dolmabahçe mutabakatına bağlılıklarını ifade etmiştir. Bu ne cürettir ya?"

'MİLLET BİRİNCİSİNDEN NE HAYIR GÖRDÜ DE İKİNCİ ÇÖZÜM PAKETİNDEN HAYIR GÖRECEK?'

Oktay Vural, "Dolmabahçe'yi müzakere sürecinde hazmettiremediniz bu millete de şimdi terörle mücadele ederek mi Dolmabahçe'ye bu millete hazmettirip, kabul ettireceksiniz? Bu millet, sizin birinci çözüm paketinizden ne hayır gördü de ikinci çözüm paketinizden hayır görecek?" diye sordu.

'ASKER VE POLİSİN KANI SENİN EĞLENCE ARACIN DEĞİL'

Terörle mücadelenin böyle yapılmaması gerektiğini savunan Vural, "PKK'ya "gelin, anayasayı birlikte yapalım" diyor. Bu, terörle mücadele eylem planı değil, terörle mücadeleyle eğlenme planıdır. O askerimin, o polisimin kanı, canı senin eğlence aracın değil." şeklinde tepki gösterdi.

'TOLEDO, İSPANYA'DA ÖZERK BİR BÖLGENİN BAŞKENTİDİR'

Başbakan Davutoğlu'nun Sur için Toledo benzetmesi yapmasına da tepki gösteren Oktay Vural, "Bu gaf, köy kahvesinde bile yapılmaz. Çünkü Toledo, İspanya'da özerk bir bölgenin başkentidir. Yani, "Diyarbakır Sur'u Toledo'ya benzeteceğiz" demek "Diyarbakır'ı bir özerk bölgenin başkenti haline dönüştüreceğiz'. Siyasi anlamı budur. Bu ne rezalettir." ifadelerini kullandı.

Oktay Vural: Mardin açıklaması ile PKK’ya zeytin dalı uzatıldı

Oktay Vural: Mardin açıklaması ile PKK’ya zeytin dalı uzatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim