• BIST 9714.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Oktay Vural idam cezası tartışmalarına yönelik konuştu

Oktay Vural idam cezası tartışmalarına yönelik konuştu
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son günlerde artan çocuk cinayetlerinin ardından idam cezası tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu

Oktay Vural, son günlerde artan çocuk cinayetlerinin ardından idam cezası tartışmalarına yönelik, “İnsanlık vahşeti olan bu tip konularda terör olmak üzere yeniden değerlendirilmesi konusunda MHP olarak biz de ne yapılması gerektiğini birlikte değerlendiririz” dedi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda istenmeyen olayların meydana geldiğini ifade eden Oktay Vural, 1 Mayıs’ın kutuplaştırma siyasetine malzeme yapıldığını söyledi. Vural, “Taksim Meydanı’nı çatışma haline dönüştüren bu ortamı kabul etmek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Amerika merkezli PBS televizyonuna röportaj verdiğini söyleyen Oktay Vural, “Recep Tayyip Erdoğan dış güçlere karşı ifade vermiştir. Erdoğan ağababalarına hesap vermiş görüntüsü çizmiştir” diyerek eleştiride bulunurken, Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e büyükelçi atamak için can attığını iddia etti.

"ALIŞKANLIK HALİNE GELMİŞ"

“Korkmaya gerek’ yok diyerek Osmanlı’yı yıkan idealleri yeniden ihya etmek için zaman kolladığını ortaya koymuştur” diyerek Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayı eleştiren Oktay Vural, “Allah’a şükür tarihten korkumuz yok” ifadelerini kullandı. Vural, “Bu millet korkacağı utanacağı hiçbir şey yapmamıştır. Tarihi kendi irademizle gerçekleştirdik. Erdoğan, Batı karşısında kaybettiği prestijini yeniden kazanmak istemektedir. Yabancılara Türkiye’yi karalamak Başbakan’da adeta alışkanlık haline gelmiştir. Geçmişini kendi geleceği için satan bir Başbakan olarak tarihe geçmiştir” diye konuştu.

4 Eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması için Pazartesi günü yapılacak Genel Kurul görüşmelerinin TBMM TV’den yayınlanmayacağını söyleyerek tepki gösteren Oktay Vural, TBMM Başkanlığı’na başvurarak Meclis soruşturma önergeleri görüşmelerinin TRT tarafından yayınlanması için müracaat ettiğini açıkladı.

17 Aralık soruşturmasında, aralarında iş adamı Ali Ağaoğlu ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlunun da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmesini değerlendiren Oktay Vural, “AK Parti’nin yargıya müdahalesinin tipik bir neticesidir. Yargı, 17-24 Aralık operasyonları ile ilgili baskı ve yönlendirme altındadır” dedi.

İDAM TARTIŞMALARI

Son günlerde artan çocuk ölümlerinden sonra idam cezasının geri gelmesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Vural, “Çocuk ölümleri gerçekten milli vicdanımızı sızlatıyor. Bugün kendisine ‘muhafazakar demokrat’ diyen bir hükümet döneminde bunların arttığı bir ortamı oluşturan sebeplerin de ortaya konması gerekir. Bu konuda 2004 yılında Anayasa’dan idam cezasını kaldıran Recep Tayyip Erdoğan hükümetiydi. O zaman vicdanlarınız neredeydi. 40 bin kişiyi öldüren bebek katili, İmralı canisi için sizin vicdanınız sızlamıyor mu?” diye konuştu.

PKK tarafından öldürülen çocukların fotoğraflarını göstererek, “Çocuklarımız ölüyor, sizin vicdanınız terörist başına geldiği zaman sızlamıyor mu? Çocukları öldüreni muhatap aldığınız zaman vicdanınız sızlamıyor mu? Bununla ilgili idam cezasını kaldıran siz değil misiniz?

Bunlar çocuk değil miydi, şimdi vicdandan bahsediyorsunuz” ifadelerini kullanan Vural, çocukların öldürülmesini vahşet olarak değerlendirdi. Vural, “Bunlar bir vahşettir, vahşiliktir, insanlıkla yakından uzaktan alakası olmayan bu girişim karşısında umarım parlamentoda MHP’nin ortaya koyduğu gibi bir tavır ortaya koyar. İnsanlık vahşeti olan bu tip konularda terör olmak üzere de yeniden değerlendirilmesi konusunda MHP olarak bizde ne yapılması gerektiğini birlikte değerlendiririz” açıklamasında bulundu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim