• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Oktay Vural: 'Anadoluyu yeniden fethedeceğiz'

Oktay Vural: 'Anadoluyu yeniden fethedeceğiz'
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir devleti yöneten hukuktan uzaklaşırsa Ali kesen baş kıran olursa milli irade hırsızı demektir, ceberrut yönetim demektir, firavun demektir. Devleti yönetenlerin millete baskı tehdit şantaj yapması kabul edilemez" ded

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir devleti yöneten hukuktan uzaklaşırsa Ali kesen baş kıran olursa milli irade hırsızı demektir, ceberrut yönetim demektir, firavun demektir. Devleti yönetenlerin millete baskı tehdit şantaj yapması kabul edilemez" dedi.

Vural, partisinin Gazipaşa ilçe başkanlığı önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümünde Gazipaşa'da bulunduklarına dikkati çekti. "Allah bize yeniden bir İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen Vural, gerekirse tarihin tekerrür edebileceğini ve Anadolu'yu yeniden fethetmeye hazır olduklarını dile getirdi. İstiklal Marşı'nın iki kıtasını okuyan Vural, dili sürçünce hata yaptı.

Gezi olaylarında yaşamını yitiren Berkin Elvan'a değinen Vural, evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Elvan'ın aşırı güç kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi. İstanbul'da bir alışveriş merkezi yapma uğruna insanların öldüğünü, bazılarının gözlerini kaybettiklerini, sokaklarda huzurun kalmadığını savunan Vural, "O zaman insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyenlerin bugün insanımıza hangi hale soktuğunu da idrak etmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Andımız'ın okullarda kaldırılışını eleştiren Vural, Başbakan Erdoğan'ın Muş'ta düzenlediği mitingde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Vural, "Antalya'ya 15 Mart Cumartesi geleceksin. Bu andın neresinden rahatsızdın, bunun neresi sana batıyordu, Antalyalılara anlat. Sen kim oluyorsun ki bu milletin adı geçti diye andı kaldırıyorsun. Sen milletvekili olurken büyük Türk milleti önünde namusun ve şerefin üzerine yemin etmedin mi?" diye konuştu.

Çözüm sürecine değinen Vural, bu sürecin Türkiye'yi çözeceğini iddia etti. Buna "Dur" demek gerektiğini belirten Vural, "Bu böyle devam ederse Doğu ve Güneydoğu'da bundan sonraki adımda PKK, KCK ve paralel devlet ekseninde Kuzey Kürdistan inşası vardır. Oslo'da anlaştıkları gibi, İmralı tutanaklarında yazdığı gibi PKK terör örgütü ve teröristbaşı serbest kalacak, PKK'ya af gelecek. 4 aşamalı adım adım Kürdistan'ı inşa ediyorlar" dedi.

- Adı "Rıza" olanlardan özür diledi

Vural, 17 Aralık'ta düzenlenen operasyonda AK Parti'nin rüşvet ve yolsuzluk batağına battığını iddia ederek, iş adamı Reza Zarrap'a "Haram para aklamacısı" diye seslendi. Adı "Rıza" olanlardan özür dileyen Vural, şöyle konuştu:

"Dün arkadaşlarımızdan biri dedi ki 'Yahu Rıza deme, Rıza Zırzop de'. 87 milyar avro haram para aklamış. Bunu aklarken de bu işaret size neyi hatırlatıyor. 4 bakan, 4 çalan. Fezlekeler geldi. Fezlekeleri genel kurula getirme çabasındayız. Bunlara rüşvet veriyor. Bakanlardan biri bu rüşvetin tapesine düştü. 'Bana 10 milyon avro eksik gelmiş' diyor. Rıza Zırzop, niye bakanın hakkını vermiyorsun? Koskoca bakan. Bu zırzop o kadar hayırsever ki bakan bir saat beğenmiş 700 bin liralık. Uçağını göndermiş saati almış. Bakan da Bakanlar Kurulu'nda saatiyle poz veriyor."

- "Paraların evde ne işi var"

Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinde bulunan paralara değinen Vural, "Paraların evde ne işi var?" diye sordu. Vural, banyo kesesinde dolar ve avro çıktığını iddia etti. "Para o kadar çok ki artık keseyi bile dolar ve avrodan yapıyorlar" diyen Vural, "TL bunların cildini tahriş ediyor" diye konuştu.

Ses kayıtlarına Başbakan Erdoğan'ın "montaj" ve "dublaj" dediğini hatırlatan Vural, Başbakan Erdoğan'ın sevap ve günahları yazan Kiramen Katibin meleklerine yarın huzurda, "Bunlar bana kumpas kuruyor, montaj, dublaj yaptılar" diyeceğini söyledi.

Yeni çıkan tapede İçişleri Bakanı'nın valiye talimat verdiği, "Gerekirse savcıyı da içeri atın" dediğini ileri süren Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte ceberrut yönetim anlayışı budur. Bir devleti yöneten hukuktan uzaklaşırsa Ali kesen baş kıran olursa milli irade hırsızı demektir, ceberrut yönetim demektir, firavun demektir. Devleti yönetenlerin millete baskı tehdit şantaj yapması kabul edilemez."

Hükümetin vatandaştan para almak için her yolu denediğini öne süren Vural, yakında hükümetin "Motorsuz Kara Taşıtları" vergisi adı altında yayalardan vergi alabileceğini ifade etti.

AK Parti ve CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylarına gönderme yapan Vural, "Menderes Türel Antalya'ya talip olmuş. 5 yılda Meclis'te ne yaptın ki gelip yeniden talip oluyorsun? Ey Hoca, sen de 5 yıl boyunca yan gelip yattın. Başka ne iş yaptın? 'Hocadır bir bildiği var' diyorsanız, bilin ki bir bildiği yoktur. Sizlere hizmet edecek kadro burada" diye konuştu

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim