• BIST 9548.82
  • Altın 2495.156
  • Dolar 32.4895
  • Euro 34.5869
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Oktay Mahmuti: Fenerbahçe maçına hazır çıkacağız

Oktay Mahmuti: Fenerbahçe maçına hazır çıkacağız
Bursa'da oynanan FIAT Türkiye Kupası yarı final ikinci karşılaşmasında rakibi Banvit'i çekişmeli geçen maçın ardından 76-74 yenen Darüşşafaka Doğuş...

Bursa'da oynanan FIAT Türkiye Kupası yarı final ikinci karşılaşmasında rakibi Banvit'i çekişmeli geçen maçın ardından 76-74 yenen Darüşşafaka Doğuş finale yükseldi.

Maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Darüşşafaka Doğuş başantrenörü Oktay Mahmuti, maçın hem basketbol hem de psikolojik analizini yapmak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çok tempolu ve agresif oynadık. Kısa sürede 15 sayılık bir fark yakaladık. Bunun devamında 5 tane pozisyonda adam fazlası olmamıza rağmen 5'ini de değerlendiremedik. Bu defa onlar zom savunmaya döndü ve biz durağan savunma oynadık. Biz o durağanlıkta istediğimiz gibi hücum edemedik ve devamında ikinci devrede momentum onlara geçmişken ve 12 sayılık fark onlarda iken biz savunmayı değiştirdik ve ayağa kalkarak onların önüne geçtik.

Bu mücadeleyi gerçekten bir çok açıdan değerlendirmek gerekir. Geri dönüş için takdir edilecek bir karakter göstergesi fark açıldıktan sonra. Maçın 40 dakika olduğunu bilmemiz ve her şeye hazır olmamız gerektiğini söylüyorum."

Fenerbahçe maçı ile ilgili de konuşan Oktay Mahmuti, "Şimdi açıkçası buraya gelirken bütün karşılaşmalar ne kadar çekişmeli geçiyor. Keyifli geçiyor. Ama bizim dünkü Trabzon maçını bile biz gerçekten çok iyi oynadığımız için kazandık. Herkesin yüzde yüzünü ortaya koymaya çalışan bir durumu var." diyerek, şunları söyledi:

"Muhakkak Fenerbahçe'nin gücünü, kalitesini biliyoruz. Bir gün dinlendikten sonra değerlendirmeler yapacağız ve bu zamana kadar geldiğimiz gibi pazar günü de maça çıkacağız. Esasında geniş bir rotasyon kullanıyoruz turnuva boyunca muhakkak yorgunluk var. İki maç oynuyorsunuz 48 saat içinde. Bir yorgunluk oluyor ama bu da bunun cilvesi, herkes için aynı şey geçerli."

Darüşşafaka Doğuşlu futbolcu Milko Bjelica ise yaptığı açıklamada, "Çok iniş çıkışlı bir maç oldu, nasıl geri çevirdik bilmiyorum. Maça iyi başladık ama Banvit çok iyi savunma yaptı ve fark yakaladı. Devreyi 8 sayı geride bıraktıktan sonra koçun taktikleri ile ikinci yarıda çok iyi savunma yaptık ve geri döndük. İkinci yarının ortasından itibaren tam saha baskılı oynayınca rakibin kafası karıştı ve onlar top kaybına uğradı ve bu sayede galip geldik." diyerek şöyle devam etti:

"Bu gün normalde daha fazla oynadım ama dün bu günü de düşünerek rotasyonu iyi uyguladık. Bu gün ben maçın en değerli oyuncusu seçildim ama mühim olan maçı kazanmamızdı. Final maçında Fenerbahçe'nin karşısına hazır çıkıp onlara sürpriz yapmak istiyoruz."

BANVİT CEPHESİ ÜZGÜN

Banvit başantrenörü Selçuk Ernak ise elendikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Darüşşafaka Doğuş'u tebrik ederim kendi takımım adına çok iyi mücadele ettik ama maçın kritik yerlerinde hayati hatalar yaptık ve rakibimiz bizi zorlamadan bu hataları yaptık ve kazanabileceğimiz maçı verdik. Normalde bizi taşıyan oyuncularımızın iyi performans vermediği maçlarda maçı kaybettik." değerlendirmesinde bulundu.

Banvitli oyuncu Tolga Geçim ise yaptığı açıklamada, "Bu gün maça kötü başladık ama bunu düzeltip maçın sonuna kadar iyi mücadele ettik. Fakat sonuçta olmadı. Final maçında Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş'a başarılar diliyorum." dedi.

Oktay Mahmuti: Fenerbahçe maçına hazır çıkacağız

Oktay Mahmuti: Fenerbahçe maçına hazır çıkacağız

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim