• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Oktay Çanak: “CHP korku siyaseti yapıyor”

Oktay Çanak: “CHP korku siyaseti yapıyor”
AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkarak "hayır" kampanyası yürüten CHP'nin vatandaşlara korku vermeye...

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkarak "hayır" kampanyası yürüten CHP'nin vatandaşlara korku vermeye çalıştığını söyledi.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Ziyaretlerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Milletvekili Oktay Çanak, 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini vatandaşlara anlatarak "evet" oyu için destek istedi.

Vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili gelecek yenilikleri anlatarak, vatandaşların sorularını da yanıtlayan Milletvekili Oktay Çanak, CHP'nin bu süreçte tavrını ve politikasını eleştirdi. CHP'nin samimi olmadığını belirten Çanak, "CHP seçimlerde kaybettiğini anlayınca insanlara korku verir. "Ülke elden gidiyor, Cumhuriyet'i yıkacaklar, laiklik elden gidiyor'. Yıllarca kendi inançlarını başkalarının inançlarıyla örtüşmemek için başka şeyler yapmışlar. Ne oldu, başı türbanlı, tesettürlü insanlar okullarda öğrenci oldular, kamu görevlerinde çalışıyorlar. Mecliste tesettürlü bayan milletvekillerimiz var. Devlet yıkıldı mı? Ülke yıkıldı mı? Kötü mü oldu, bu güne kadar AK Parti gelene kadar bu korkuyu neden verdiniz o zaman. Demek ki derdiniz başkaydı" dedi.

"Yeni sistemde daha çok ve daha hızlı hizmetler yapılacak"

CHP'nin milleti korkutup yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne karşı çıktığını, yürüttüğü "hayır" kampanyalarıyla da halen vatandaşa korku vermeye çalıştığının altını çizen Milletvekili Oktay Çanak, şöyle konuştu: "Bu bir rejim değişikliği değil sistem değişikliğidir. Cumhuriyet değişmiyor. Cumhuriyet'in değişmesi için dört maddenin kaldırılması lazım, öyle madde değişikliği yok. İlk dört madde aynen duruyor. Ama CHP yine bu korkularla, kendi aklınca milleti korkutarak "yok efendim Cumhurbaşkanı seçildiğinde bu sisteme göre istediğinde lokantaları da kapatırmış. Yahu bir genel başkan bunu söyleyebilir mi? "Ya kararname çıkarma yetkisi var', istediğini çıkarır diye bir şey yok. Şu günkü sistemde cumhurbaşkanlarının hiçbir sorumluluğu yok. Siz hiçbir Cumhurbaşkanı'nın yargılandığını duydunuz mu? Yok. Ama bu ülkede başbakan asıldı. Ahmet Necdet Sezer'i siz mi seçtiniz? Süleyman Demirel'i siz mi seçtiniz? Yok. Meclis'e geldi, Meclis "Tamam Ahmet Necdet Sezer'i yapalım" dediler, çıktı Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi diyorlar ki, "partili cumhurbaşkanı mı olur, tarafsız olmaz" diyorlar. Allah aşkına Ahmet Necdet Sezer partili değil miydi. Güya adamın partisi yok, buyurun size cumhurbaşkanı. Milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte inşallah ülkemizde daha çok ve daha hızlı hizmetler yapacağız."

Oktay Çanak: “CHP korku siyaseti yapıyor”

Oktay Çanak: “CHP korku siyaseti yapıyor”

Oktay Çanak: “CHP korku siyaseti yapıyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim