• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Öksüz ve yetim çocuklar gönüllerince eğlendi

Öksüz ve yetim çocuklar gönüllerince eğlendi
Van'ın Çatak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak organizasyonuyla 140 öksüz ve yetim...

Van'ın Çatak Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak organizasyonuyla 140 öksüz ve yetim çocuk, gönüllerince bir gün geçirdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bu yıl 3.'sü organize edilen program kapsamında, çocuklar evlerinden araçlarla alınarak toplu halde Van'a getirildi. Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısındaki bir kahvaltı salonunda Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ve eşi Demet Akgül ile beraber Van kahvaltısı yapan çocuklar, tekne turu yapıp alışverişe çıktılar.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Akgül, programın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlendiğini belirterek, "Yaşadıkları ortam ve maddi imkansızlıklar yüzünden bugüne kadar birçok etkinlikten yoksun olan ve istedikleri gibi alışveriş yapamayan çocuklar, tam bir bayram yapma imkanı buldu. Çocukların özgüveninin artırılması, anne ve babalarının eksikliğinin giderilmesi amacıyla çalışma yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aydın Babur ve ekibinin belirledikleri çocukları sabah saatlerinde evlerinden aldık. Edremit ilçesinde çocuklarla kahvaltı yaptık. Buradan tekneyle YYÜ'ye geçtik. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret ettik. Rektör Hoca çocuklarla yakından ilgilenip, onlarla sohbet etti. Üniversite hakkında bilgi verdi. Çeşitli fakülteleri gezen öğrenciler, burada yemek yedikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler son olarak şehir merkezindeki alışveriş merkezinde 200 liralık çekle diledikleri gibi alışveriş yapma imkanı buldular" dedi.

Öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunurken, güzel bir gün geçirdikleri için herkese teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim