• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Okay: "Gençlere Kültürümüzü Farklı Ve Etkili Yöntemlerle Aktarmalıyız"

Okay: "Gençlere Kültürümüzü Farklı Ve Etkili Yöntemlerle Aktarmalıyız"
Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, düzenleyecekleri Kahramanlar Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın, gençlerin...

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, düzenleyecekleri Kahramanlar Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın, gençlerin tarihi ve kültürel değerlere farklı bir açıdan bakmalarına vesile olacağını söyledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksu TV iş birliğiyle hazırlanan Kahramanlar Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'na ortak oldu.

Kıraathane'de düzenlenen protokol ile tanıtımı yapılan yarışma hakkında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi ve kültürüyle ön plana çıkan Kahramanmaraş için anlamlı bir program olacağının altını çizdi.

Belediye olarak tarihe ve kültürel değerlere ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Okay, yeni neslin kültürel değerlerine sahip çıkması adına da yarışmanın ayrı bir öneme sahip olduğunu aktardı. Okay, şunları kaydetti:

"Dulkadiroğlu Belediyesi olarak, Kahramanmaraş'ımızın eğitimine, kültürüne, tanıtımına destek olmaya ve bu gibi durumları hazırlayan kurum ve kuruluşlarla da her zaman birlikte çalışmaya hazırız. Şu anda üzerinde çalıştığımız bir çok projemizde tarihimizi ve kültürel değerlerimizi ön plana çıkarmak amacı ile bir çok çalışmalara imza atıyoruz. Kahramanmaraş'ımızın eğim ve öğretimine katkı sağlamak amacıyla farklı çalışmalara imza attık. Bu anlamda Kahramanlar Yarışıyor Genel Kültür Yarışması da bizim için önemlidir. Soruları tarihi ve kültürel olan bu yarışmayı sonuna kadar destekleyeceğiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Aksu TV ile birlikte bu yarışmanın tanıtımı, sürdürülebilmesi ve ödüllendirmesi konusunda bir protokol imzaladık. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak burada bize düşen görev öğrencilerimizin ödüllendirilmesi noktasıdır. Bu anlamda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tarihini ve kültürünü iyi tanıyan öğrencilerimizi Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ödüllendireceğiz. Ben şimdiden öğrencilerimize başarılar diliyorum."

DULKADİROĞLU BELEDİYESİ YARIŞMANIN KALİTESİNİ ARTIRIYOR

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise yarışma hakkında bilgiler verdi. Akkurt, Dulkadiroğlu Belediyesi'nin katılımıyla yarışmanın güçlendiğini ifade ederek şu şekilde konuştu:

"Kahramanlar Yarışıyor Genel Kültür Yarışması, Kahramanmaraş genelinde lise ve dengi okullarda ki öğrencilerin gönüllü olarak katılacakları ve Aksu TV'de de haftalık programlar halinde sunum yapılacak olan bir Genel Kültür Yarışma programıdır. Bu yarışma programında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Dulkadiroğlu Belediyesi'nin de bu görevleri eksiksiz ve kaliteli yapacağına inanıyorum. Birlikte çalışacağımız kurum ve kuruluşlardan biri olan Aksu TV, Kahramanmaraş'ımızın hem Türkiye'ye hem de dünyaya açılan penceresi olması ümidi ile öğrencilerimizin yarışma programlarını yayına hazırlayacaklardır. Bununla beraber olarak hayırlı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz."

KAHRAMANMARAŞ'IN TARİHİNE VE KÜLTÜRÜNE FARKLI BİR BAKIŞ

Akkurt'un ardından konuşan Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dulkadiroğlu Belediyesi ile beraber bir genel kültür yarışma programına başlayacaklarını belirterek, "Bu yarışmada sorular tamamen Kahramanmaraş'ın kültür ve değerler üzerine hazırlanacak. Dolayısıyla gençlerimiz örf, adet ve geleneklerimizi daha iyi bir şekilde benimseyeceklerdir. Ayrıca Kahramanmaraş kültürüne kendi çapımızda katkı sağlamayı planlıyoruz. Her hafta cuma günü Aksu TV'de yayınlanacak olan programımız yaklaşık iki buçuk ay sürecek. Dulkadiroğlu Belediyesi Başkanı Necati Okay, hem yaraşmada başarılı olan öğrencilere verilecek olan hediye hususunda hem sponsor olarak hem de yapacağımız Genel Kültür Yarışmasında bize her zaman destek olduğunu belirtmek istiyorum. Yarışma ile ilgili olarak tüm hazırlık süreçlerini tamamladıktan sonra yarışmamızın ayrıntılarını Aksu TV aracılığıyla kamuoyuna duyuracağız."

Konuşmaların ardından protokol imzalanarak yarışmanın detayları hakkında istişare yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim