• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Oka Yönetimi Tokat’ta Toplandı

Oka Yönetimi Tokat’ta Toplandı
Tokat'ta yapılan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) toplantısında 155 mali destek projesinin sunulduğu bildirildi.

Tokat'ta yapılan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) toplantısında 155 mali destek projesinin sunulduğu bildirildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Mart ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Ahmet Kara'nın başkanlığında, Tokat Valisi Cevdet Can'ın ev sahipliğinde, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Tokat Teknopark'ta gerçekleştirildi. OKA heyeti; Teknomer Harita Mühendislik firmasının Ar-Ge ofisini, Bamep Mühendislik firmasının Ar-Ge ofisini ve Uyumsoft yazılım firmasının Ar-Ge ofisini ziyaret ederek Tokat Teknopark'ta yürüttükleri projeleri hakkında bilgiler aldı. Ayrıca, Teknomer Harita Mühendislik KOSGEB Ar-Ge İnovasyon desteği ile Tokat Teknopark'ta yapımı gerçekleştirilen multikopter ile gösteri uçuşu yapıldı.

OKA'YA 155 PROJE SUNULDU

Basına kapalı devam eden toplantı sonrasında yapılan yazılı basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı" için toplam 100 proje başvurusunun 14 adedi Amasya, 17 adedi Çorum, 28 adedi Samsun ve 41 adedi Tokat iline aittir. Toplam hibe miktarı 18 milyon TL olan program için yapılan başvurularda toplam 154 milyon 465 bin 122 TL tutarında bütçe planlanmış ve 79 milyon 812 bin 93 TL Ajansımızdan talep edilmiştir. "Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı" için yapılan toplam 55 proje başvurusunun 14 tanesi Amasya, 13 tanesi Çorum, 20 tanesi Samsun ve 8 tanesi de Tokat iline aittir. 1 Milyon TL bütçeli program için Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden yapılan başvurularda toplam 3 milyon 768 bin 653 TL tutarında bütçe planlanmış ve bunun 3 milyon 191 bin 965 TL'si hibe desteği olarak ajansımızdan talep edilmiştir. Başvuruların değerlendirilmesi süreci ajans mevzuatına uygun şekilde tamamlandıktan sonra muhtemelen Mayıs ayı sonlarında kazanan projeler Yönetim Kurulumuz tarafından ilan edilecektir."

Toplantıya ayrıca Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü ve Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya,OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Oka Yönetimi Tokat’ta Toplandı

Oka Yönetimi Tokat’ta Toplandı

Oka Yönetimi Tokat’ta Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim