• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Öğretmenleri, Kız Öğrenciyi Yabancı Erkeklere Pazarladı

Öğretmenleri, Kız Öğrenciyi Yabancı Erkeklere Pazarladı
Hindistan'da yatılı okul yurdunda görevli öğretmenlerin, bir kız öğrenciyi yabancı erkeklere pazarladıkları ortaya çıktı.

Hindistan'ın Jharkhand eyaletinin Godda bölgesinde bulunan 350 kız öğrencinin eğitim gördüğü Kasturba Gandhi yatılı okulunda yaşanan olayda, bir kız öğrencinin öğretmenleri tarafından yabancı erkeklerle cinsel ilişkiye zorlandığı ortaya çıktı.

KÜRTAJ OLMAYA ZORLADILAR

Cinsel istismar olayı 11. sınıf öğrencisi bir kız öğrencinin ebeveynlerinin, polise yaptıkları suç duyurusuyla ortaya çıktı. Kız çocuklarının hamile olduğunun anlaşılmasından sonra öğrenci yurdundan sorumlu öğretmenin genç kızı kürtaj olması için zorladığı belirlendi. Adı açıklanmayan 17 yaşındaki öğrencinin anne ve babası, yurt yöneticilerinin cezalandırılmasını talep etti.

ESKİ YURT MÜDÜRÜ YABANCI BİR ERKEĞE GÖTÜRMÜŞ

Kız öğrencinin iddiasına göre, geçen ekim ayında eski yurt müdürü Bijli Kumari, gezdirmek gerekçesiyle kendisini öğrenci yurdundan çıkardığını, daha sonra karanlık bir odada yabancı bir adamla geceyi geçirmek üzere zorladığını ifade etti. Kız öğrenci, odanın karanlık olmasından ötürü adamı teşhis edemeyeceğini söyledi.

YENİ MÜDÜR DÜŞÜK YAPMASI İÇİN KÜRTAJ HAPLARI VERMİŞ

Bu olaydan sonra hamile kalan kız öğrenciye, yurt müdürü Kalyani Chaturvedi düşük yapması için kürtaj hapları verdi. Kızın durumu kötüleşince ailesine haber verildi. Cinsel istismara uğrayan kız, ailesine başından geçenleri anlatınca tüm yaşananlar gün ışığına çıktı. Okul müdürü Vineet Kumar yaşananlardan haberinin olmadığını açıklayarak konu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

"YAŞLI BİR ADAMLA İLİŞKİSİ VAR, BABASI DA BİLİYOR"

Yurt müdürü Kalyani Chaturvedi, Telegraphindia'ya yaptığı açıklamada; "Kız öğrencinin cuma günü sınıfta ağır şekilde kanaması başlamış. Bu şekilde ağır kanama genellikle tıbbi kürtaj sonrası yaşanır. Kız öğrenciye sorduğumda yaşlı bir adamla ilişkisi olduğunu söyledi. Bu ilişkiden babasının da haberi olduğunu dile getirdi." sözlerini sarf etti. Yatılı okuldan eve gönderilen kız öğrenci cumartesi günü ifade değiştirdi ve yurt müdürü Chaturvedi'yi suçladı.

OKULDA BAŞKA KIZLARDA AYNI ŞEKİLDE İLİŞKİYE ZORLANMIŞ

Kız öğrenci okulda sadece kendisinin değil başka kızların da aynı şekilde yabancı erkeklerle birlikte olmaya zorlandığını ve kendilerine kürtaj hapları verildiğini iddia etti. Bu iddialar üzerine iki kişiden oluşan bir ekip tek tek kız öğrencilerle görüştü ve iddiaları kendilerine sordu. Kendileriyle konuşulan kız öğrenciler iddiaları kesin bir dille reddetti. İddiaları dile getiren kızı kastederek, 17 yaşındaki kızın davranışlarının tutarsız olduğunu hatta sınıfındaki öğrencilerin isimlerini dahi bilemeyeceklerini ifade ettiler.

HASTANE RAPORUNDA KÜRTAJ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz cuma günü 17 yaşındaki kız öğrencinin kürtaj operasyonunu gerçekleştiren Godda Sadar Hastanesi'nin kayıtlarında, kız öğrencinin kürtaj olduğu raporda belirtilirken tecavüz ya da normal cinsel ilişki bilgisine rastlanmadı. Kız öğrencinin 5-6 aylık hamileliğinin sonlandırıldığı belirtildi.

YURT MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Yurt müdürü Kalyani Chaturvedi polis tarafından tutuklandı. Sağlık uzmanlarından oluşan bir komite ve polis yetkilileri söz konusu olayı araştırmak üzere resmi olarak görevlendirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim