• BIST 9541.41
  • Altın 2475.175
  • Dolar 32.4807
  • Euro 34.5348
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere, 6 ay süreyle uygulanacak olan "Yetiştirme Sürecinde " danışmanlık yapacak öğretmenlere...

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere, 6 ay süreyle uygulanacak olan "Yetiştirme Sürecinde " danışmanlık yapacak öğretmenlere yönelik Eğitim Semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kurumlarına 10 Şubat 2016 tarihinde atamaları yapılan öğretmenlere, 6 ay süreyle uygulanacak olan "Yetiştirme Sürecinde" danışmanlık yapacak öğretmenlere yönelik Eğitim Programı 81 İlde eş güdümlü olarak başladı. Bu kapsamda, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Hüseyin Güç, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veli Şen, Maarif Müfettişleri Başkanı Ayhan Koçak, Eğitim Uzmanı Yusuf Usta ve danışman öğretmen olarak belirlenen 135 öğretmenin katılımı ile danışman öğretmenlerin eğitim çalışmaları başladı.

Danışman Öğretmen Eğitim Semineri açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz'ın konuşmaları ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, "İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü emrine yetiştirilmek üzere 25 branşta 93 aday öğretmen atandı. Atanan aday öğretmenlere 90 asıl danışman öğretmen ve 45 yedek danışman öğretmen olmak üzere 135 danışman öğretmen görevlendirildi. Danışman öğretmenlere 22-23 Şubat 2016 tarihlerinde verilecek eğitim programı ile sadece öğretmenlerimiz değil, eğitimin her kademesinde eğitim için hizmet eden bizlerin de eğitimden pay alacağımızı bu eğitim programının kendimizi geliştirmemiz için bir fırsattır" dedi.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hüseyin Güç ise, öğretmen yetiştirme eğitiminde yeni bir sayfa açıldığını vurguladı. Güç, gelecek nesillerin şekillenmesi üzerinde danışman öğretmenlerin yetiştirilme sürecinin önemli olduğunu, öğretmenlerin sadece ilmi becerileriyle değil, temel değerleri ve prensipleriyle de öğrencilere örnek olması gerektiğine dikkat çekti.

Danışman Öğretmen Eğitim Semineri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi Müdürü Zekeriya Şimşek ve Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu Müdürü İbrahim Şimşek'in sunumuyla devam etti.

Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Öğretmenlere Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim