• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik

Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik
Van'da 422 danışman öğretmen, dört günlük bir eğitime tabi tutularak yeni aday öğretmenlere staj uygulamasında rehberlik yapacak.

Van'da 422 danışman öğretmen, dört günlük bir eğitime tabi tutularak yeni aday öğretmenlere staj uygulamasında rehberlik yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, danışman öğretmenlere yönelik Koç İlk ve Ortaokulu'nda bir program düzenledi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Planlama Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç ve danışman öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak söz alan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mücahit Tunç, yeni atanan aday öğretmenlere yönelik yapılacak staj uygulamasının çok faydalı olacağını düşündüklerini belirterek, öğretmenlerin çok büyük bir iş, bir meslek yürüttüklerini ve bu uygulamanın yeni öğretmenler açısından önemli olduğuna değindi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, yeni öğretmenlerin göreve başlarken bazı sıkıntılar yaşayabileceğini belirterek, bu manada danışman öğretmenlerin aday öğretmenlere rehberlik yapacağını söyledi.

Danışman öğretmenlerin, yeni atanan aday öğretmenlere her anlamda rol model olacağını belirten Kırekin, "Milli Eğitim Bakanlığı'mızın bu tür çalışmalarını gayet olumlu buluyoruz. Yeni aday öğretmenlerimize rehber olacak, danışmanlık yapacak öğretmenlerimiz dört gün boyunca eğitim görecekler. Yeni öğretmenlerimiz, danışman öğretmenlerimizle hareket edecekler. Dolayısıyla danışman öğretmenlerimize büyük iş düşüyor. Sizler, onlara ışık kaynağı olacaksınız. Bu programın hayırlı olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"STAJ ÖĞRETMENLİĞİ BİR GEÇİŞ SÜRECİDİR"

Aday öğretmenlerin yetiştirilmesinin bir ilk olduğunu, altı ay sürecek staj eğitiminin öğretmenler için önemli olduğuna değinen Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Planlama Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk de, "Öğretmenliği bize çocuklar öğretiyor. Asıl öğretmenlik, öğrencinin karşısına geçerken belli oluyor. Staj öğretmenliği bir geçiş sürecidir. Stajlık dönemi, yeni öğretmenlerin mesleğe adaptasyonu, mesleğini yaptığı yere adaptasyonu açısından önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu işi çok önemsiyoruz. Öğretmen eğitim süreci içinde en etkin rol modeldir. Öğrencinin hayallerini öğretmen kuruyor. Öğrencinin ufku öğretmenin hayalleri kadardır. Çocuk, okulda meyveye dönüşüyor. Öğretmenlik tecrübeye dayalıdır. Öğretmen öğrenci için de bir rol modeldir. Yeni aday öğretmenlere yönelik yaptığımız bu fedakarlığın karşılığı, daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir toplum, daha güzel bir dünya olarak karşımıza çıkacaktır" diye konuştu.

Danışman öğretmenlere "aday öğretmenler sizin eseriniz olacaktır" diyen Daire Başkanı Öztürk, "Ne verirseniz onu alırsınız. Her şey sizinle başlar. 81 ilde bu programları yapıyoruz. Bakanlığımızın bütün bürokratları şu an illerimizde çalışmalar yapıyor. Eğitimde erişim iyi noktaya geldi. Hatta birçok Avrupa ülkesinden öndeyiz. Bu manada kaliteyi tam manasıyla yakalayama çalışıyoruz. Bu kaliteyi de sizler oluşturacaksınız. İnsan, insanın gölgesinde yetişir. Bu gölgeyi ne kadar yansıtırsak, o derece verim alırız. Önce bizim inanmamız lazım. Öğretmende farkındalık oluşturun. Bu uygulamayı yaparken, yirmi ülkenin eğitim sistemini, öğretmen yetiştirme sistemini inceledik. Dolayısıyla öğretmenlerimize balık tutmayı öğreteceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlere geçildi.

Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik

Öğretmenlere Staj Uygulamasında Rehberlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim