• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Öğretmenler trafik güvenliği için deneyimlerini paylaşıyor

Öğretmenler trafik güvenliği için deneyimlerini paylaşıyor
Milli Eğitim Bakanlığı ve Renault, yol güvenliği projesi Sokakta İlk Adımlar'ı geliştirmek amacıyla öğretmenler arasında bir "İyi Uygulamalar Paylaşımı...

Milli Eğitim Bakanlığı ve Renault, yol güvenliği projesi Sokakta İlk Adımlar'ı geliştirmek amacıyla öğretmenler arasında bir "İyi Uygulamalar Paylaşımı Yarışması" başlattı.

Projenin uygulandığı 41 ilde 1493 okulun 4'üncü sınıf öğretmenlerinin katılımına açık olan yarışma, öğretmenlerin trafik eğitiminde gerçekleştirdikleri örnek uygulamalar ya da materyalleri paylaşmalarını ve bunların yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Sokakta İlk Adımlar projesinin öncüsü olan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, şunları söyledi: "Proje kapsamında verilen eğitimlerin başarıya ulaşmasında en büyük rol öğretmenlerimize düşüyor. Sokakta İlk Adımlar projesinden, trafikteki en riskli grup olan çocuklarımız yararlanıyor. Bizler bu toplumsal projeye maddi ve manevi katkıda bulunuyoruz, ancak buradaki en önemli unsur; eğitimlerin yaratıcı uygulamalarla pekiştirilmesidir. Öğretmenlerimizin bu konudaki özverili çalışmalarına müteşekkiriz. Şimdi onların, çocuklarımızın Sokakta İlk Adımlar'ı daha iyi anlamaları için geliştirdikleri uygulamaları ve materyalleri ödüllendirmek istiyoruz. En büyük ödül ise bu projenin daha da iyi biçimde uygulanabilmesi için gelecek örnek uygulamalar olacak. Bu uygulamaları önümüzdeki dönemden itibaren, projeyi uygulayan tüm öğretmenlerimizin yararlanmasına açacağız."

ürkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin de katkı sunduğu projeden bugüne kadar 1 milyon 789 bin öğrenci yararlandı. Proje kapsamındaki eğitimler, çocuk dünyasına uygun, renkli ve kolay anlaşılır eğitim setleriyle gerçekleştiriliyor.

Proje, nüfus başına düşen kaza oranlarına göre seçilmiş şu illerde uygulanıyor: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

Öğretmenler trafik güvenliği için deneyimlerini paylaşıyor

Öğretmenler trafik güvenliği için deneyimlerini paylaşıyor

Öğretmenler trafik güvenliği için deneyimlerini paylaşıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim