• BIST 9439.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Öğretmenler, servisçiler ve okul idaresinden rekor kan bağışı

Öğretmenler, servisçiler ve okul idaresinden rekor kan bağışı
Zonguldak'ın Ereğli Erdemir İlkokulu tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli Erdemir İlkokulu tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Okul Müdürü Yaşar Ciğer, rekor katılım bekledikleri kampanya ile hem kan ihtiyacını karşılamayı hem de öğrencilere bu konuda eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Doktorları Kubilay Demir ve Mehmet Günaydın ile Kan Merkezi ekiplerinin iş birliğiyle okulun spor salonunda düzenlenen kampanyada, geçen yılın bağış rekorunun kırılması hedefleniyor. Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kan bağışı kampanyasını 2011 yılından bu yana düzenli olarak yaptıklarını belirtti. Kampanyanın okulda bu kapsamda düzenlenen kan bağışı organizasyonlarının sekizincisi olduğunu ifade eden Ciğer "Her kampanyada bir öncekini geçmeye çalışıyoruz. Bugün de hedefimiz 250. Öncelikle kan bağışındaki amaçlarımızdan biri çocuklarımıza kanın ne kadar değerli olduğunun anlatılması. Bu hafta yaptığımız etkinliklerle çocuklarımıza, servis şoförlerimize, velilerimize ve çalışanlarımıza anlatıyoruz." dedi.

Ciğer, kampanyanın öğrencilere bu konuda duyarlılık eğitim kazandırmak açısından nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Eğitim boyutu işin öncelikli kısmı. Bu faaliyet aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Buradan gelecek materyallerle birlikte öğrencilerimize kanın değerli bir madde olduğunu anlatıyoruz. Hayatta iki değerli sıvı vardır. Biri su, biri de kan. Bunun çocuklarımıza eğitimini vermek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın dea Türk Kızılayı Milli Eğitim Bakanlığı ile Avrupa Birliği Projesi kapsamında bir protokol bulunduğunu belirterek "Zonguldak'ta da bu kapsamda kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi bu okulumuzda daha evvel de kan bağışık kampanyası düzenledik. Bu sene hedefimiz 200 ünite gibi çok çok iyi bir rakam. Bu tip kampanyaların hem diğer okullara hem kamu hem de özel sektör kurumlarına örnek olmasını diliyoruz. Sonuçta kan her zaman acil bir ihtiyaçtır. Bir gün bizim de ihtiyacımız olabilir. Bunun da tek kaynağı insandır. Okul müdürümüz gibi tüm kurum amirlerinin bu konuda duyarlı olmasını diliyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Kampanyaya, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Ereğli Belediyesi Hüseyin Ağlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve okula öğrenci taşıyan servis şoförleri de destek verdi. Saat 17.30 itibari ile bağışlanan ünite sayısının 240 olduğu ifade edildi.

Öğretmenler, servisçiler ve okul idaresinden rekor kan bağışı

Öğretmenler, servisçiler ve okul idaresinden rekor kan bağışı

Öğretmenler, servisçiler ve okul idaresinden rekor kan bağışı

Öğretmenler, servisçiler ve okul idaresinden rekor kan bağışı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim