• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

'Öğretmenler izne gönderilerek, topyekun savaş hazırlığı yapılıyor'

'Öğretmenler izne gönderilerek, topyekun savaş hazırlığı yapılıyor'
Şırnak Valiliği'nin Cizre ve Silopi'de görev yapan öğretmenleri izne göndermesi tepki toplamaya devam ediyor.

Şırnak Valiliği'nin Cizre ve Silopi'de görev yapan öğretmenleri izne göndermesi tepki toplamaya devam ediyor. Emek ve Demokrasi adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, öğretmenlerin izne gönderilmesinin topyekun savaş hazırlığı yapıldığını ve kamu hizmetlerinin de savaşa göre düzenlendiğini gösterdiğini söyledi.

İnönü Parkı'nda akşam saati toplanan kalabalık, Silopi ve Cizre'de öğretmenlere izin verilerek memleketlerine gönderilmesine tepki gösterdi. Eylemde konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşananların OHAL ve sıkıyönetimi de aşan, savaş hukukunun yürürlükte olduğunu gösterdiğini ileri sürdü. Günlerce süren sokağa çıkma yasakları kısa süreliğine kalktığında ortaya çıkan manzaranın da savaşın görüntüleri, yıkımı olduğunu ifade eden Karagöz, "Harabeye dönen şehirlerden yüzbinlerce vatandaşımız diğer şehirlere göç etmektedir. şimdilik iç göç şeklinde olsa da AKP hükümetinin oluşturduğu savaş ittifakının politikaları böyle devam ederse ülkemizde de Suriye'ye benzer göçlerin yaşanacağından kuşku yoktur." dedi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı, son olarak Şırnak Valiliği'nin SMS'lerle Cizre ve Silopi'de görev yapan öğretmenleri izine göndermesinin tüyleri diken diken eden bir uygulama olduğunun altını çizdi. Ahmet Karagöz, sözlerini şöyle tamamladı: "Aynı şekilde öğrenci yurtlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boşaltılması ve devlet hastanelerine gönderilen resmi yazıda "personeliniz ve malzemeleriniz hazır olsun" denilmesi topyekun savaş hazırlığı yapıldığını ve kamu hizmetlerinin de savaşa göre düzenlendiğini göstermektedir. Valiliğin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararlarının AKP hükümeti tarafından Ankara'dan verildiği çok açıktır. AKP hükümeti en meşru ve yasal hakkımız olan greve gitmemiz karşısında soruşturma üstüne soruşturma açarken, yasal dayanaktan yoksun şekilde eğitim emekçilerini izne göndermekte, sağlık emekçilerini zorunlu nöbete tabi tutmaktadır. Bu uygulama çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesi, sağlık hakkının ortadan kaldırılmasıdır. AKP hükümeti kamu hizmeti vermekle yükümlüyken kamu hizmetlerini ortadan kaldırarak suç işlemektedir. Öte yandan AKP hükümeti il dışından gelen öğretmenleri hazırlandığı saldırıdan zarar görmemeleri için izne gönderirken, onbinlerce öğrenciyi ve yereldeki öğretmenleri olası ölümlere terk ederek bölge insanına ırkçı bakışını da ele vermektedir." diye konuştu.

Eylemin sonunda kalabalık 5 dakikalığına oturma eylemi yaptı.

'Öğretmenler izne gönderilerek, topyekun savaş hazırlığı yapılıyor'

'Öğretmenler izne gönderilerek, topyekun savaş hazırlığı yapılıyor'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim