• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Öğretmenler Günü Anadolu Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlandı

Öğretmenler Günü Anadolu Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlandı
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması" Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması" Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirildi. Kutlamaya Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çoşkun Bayrak, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan "Günümüzde insanlık yeni yüzyılın çok hızlı değişimlerine tanık olmaktadır. Bilim ve teknoloji alanındaki bu hızlı değişim ve gelişmeler, yeni buluşlar sosyal yaşamda da köklü değişikliklere neden olmaktadır. Özellikle son yıllarda dünyada görülen hızlı sosyal değişim toplumsal kurumları olduğu kadar, insan davranışlarını da temelden etkilemektedir. Bilgi ve iletişim teknolojisinde yaşanan değişmeler, özellikle bilginin önemini arttırmış bunun sonucunda da bilgiye ulaşmak ve bilgiyi kullanmak eğitim sistemlerinin öncelikleri haline gelmiştir. Kuşkusuz eğitimde yükselen değer olarak bilginin önem kazanması, bilginin gerçek sermaye ve zenginlik oluşturan başlı bir kaynak olarak kabul edildiği bilgi toplumu kavramını ortaya çıkarmıştır" ifadelerini kullanarak, bilgi toplumunda ülkelerin temel amaçlarının hızlı değişimlere ayak uyduracak bireyler yetişmek olduğunu söyledi.

"Eğitimin gelişmesinin temel unsuru öğretmenlerdir"

Konuşmasının devamında eğitim kurumlarının toplumun ihtiyaçlarına yanıt verdiği sürece yaşayacağına değinen Prof. Dr. Gündoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Eğitimde gelişimi sağlayan en temel öğelerinden birisinin öğretmen olması, eğitim alanında yapılacak düzenlemelerin de nitelikli öğretmen yetiştirmekten geçtiğini gösterir. Bu kapsamda, öğretmenlerin gerek hizmet öncesinde, gerekse hizmet içerisinde nitelikli bir şekilde geliştirilmesi ve öğretmen yetiştiren üniversitelerle öğretmeni istihdam eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli görev ve sorumluluklarından biridir. Bu görev ve sorumluluklardan hareketle Anadolu Üniversitesi 1982 yılında öğretmen eğitiminin üniversite düzeyine çıkarılmasıyla, gerek örgün gerek uzaktan eğitim yoluyla, öğretmen eğitimine önemli katkılar sunmaktadır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tuttuğu bilim meşalesini yeni kuşaklara aynı ışıkla öğretmenlerimiz götürecektir. Sözlerime son verirken tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Aynı zamanda Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Eğitim Fakültesi'nin ve Anadolu Üniversitesi'nin bugüne gelmesinde emeği geçen hocalardan ebediyete intikal edenlere Yüce Mevla'dan rahmet diliyorum."

"Öğretmenlik mesleği sadece okulda değil, yaşamın her alanında vardır"

Öğretmenler Günü'nün önem ve anlamından bahseden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çoşkun Bayrak " Öğretmenlik bilgi mesleğinden daha çok, erdem, duygu ve ilke mesleğidir. Özellikle öğrencinin öğretmeni olmak hepsinden önemlidir. Öğretmenlik yalnızca derslikte, okulda değil, yaşamın her anında erdemi, özgürlüğü, kültürü ve bağımsızlığı işlemektir. Geçmişini, özünü yetenek ve kabiliyetlerini bilen, yaşadığı zamanın farkında olan öğretmen adaylarını yetiştirmek eğitim fakültelerinin birinci görevidir. Mevcut değerler çerçevesinde, herhangi bir sistemde meydana gelen sorunun çözümü eğitim sistemine yüklenmekte ve değerli öğretmenlerimizin üstüne yıkılmaktadır. Ancak sadece sorun eğitim sisteminde ya da öğretmenlerde değil, paydaşların kendi sorumluluklarını yerine getirmemelerinden de kaynaklanmaktadır. Eğitim sistemlerinin çözümü, ancak diğer sistemlerin çözümlenmesiyle düzelebilir hale gelecektir " ifadelerini kullanarak, öğretmenlere ve öğretmen adaylarına her zaman ihtiyacın olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Eskişehir Meşk Derneği ve Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği müzik ve dans gösterileri izleyenlere sunuldu. Gösterilerinin ardından öğrenciler öğretmenlerine çiçek ve hediyelerini takdim etti.

Öğretmenler Günü Anadolu Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlandı

Öğretmenler Günü Anadolu Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlandı

Öğretmenler Günü Anadolu Üniversitesi’nde de coşkuyla kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim