• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Öğretmenler 1 hafta sonra görev yerlerini öğrenecek

Öğretmenler 1 hafta sonra görev yerlerini öğrenecek
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, perşembe gününe kadar tercihlerin devam edeceğini, cumadan itibaren de atamaların yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Avcı, "Bugünden itibaren 5 iş günü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe tercihler devam edecek. Cuma gününden itibaren öğretmenler hangi okula atandıklarını öğrenmiş olacaklar." dedi.

HALEN 105 BİN AÇIK VAR

Nabi Avcı, öğretmen açığının 145 binden şu anda 105 bine düştüğünü belirterek, yaklaşık 400 bin kişinin öğretmen olabilme şartlarını taşıdığını anlattı.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİ

Bilişim teknolojisindeki gelişmeler nedeniyle 3 sene sonra 5 sene sonra, biz hem sınıf içi etkinliklerimizi hem bütün bir lise boyunca çocuklarımızın performanslarının ölçümlerini çok daha yakından, bireysel özelliklerini göz ardı etmeyecek kadar derinlemesine takip edilebilir duruma geleceğiz. O zaman belki bugün bildiğimiz anlamda bir sınava ihtiyaç olmayabilir.

LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Lise yerleştirmelerde 1 milyon 136 bin 546 öğrenci tercih yaptı. Bunların bir milyon 57 bin 799'u 15 tercihinden birine yerleşti. Sorunsuz. Yüzde 93'ü listedeki tercihlerinden birine yerleşti. Bir milyon 57 bin öğrencinin, yarıdan fazlası, 550 bini ilk 3 tercihten birine yerleşti. Bu müthiş bir başarı. 15 tercihininden birine yerleşememiş öğrencilerimiz de 78 bin 477 kişi bunlardan B grubuna yerleşti. Onda da sorun yok.

TEOG'DA BOŞ KONTENJAN SAYISI

Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinin üçüncü haftasında, ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısının bugün akşam açıklanacağını belirterek, 30 bin dolayında boş kontenjan olacağının öngörüldüğünü bildirdi.

Avcı, TEOG sisteminde hiç tercih etmediği halde imam hatip okullarına yerleştirilenlerin sayısının 45 olduğunu bildirdi.

Avcı, "93 bin öğrenci, A grubunda yani 15 okul tercihinde, birinci sırada imam hatip yazmış. Bunlardan kaçını biz yerleştirmişiz? 53 bin. Birinci tercihi imam hatip olduğu halde yerleşememiş 40 bin öğrenci var. Ben niye istemediği halde öğrencileri imam hatibe yönlendireyim? Zaten orayı birinci derecede isteyen o kadar öğrenci varken yerleşememiş" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim