• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Öğretmene Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklama

Öğretmene Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklama
Batman'ın Sason ilçesinin Eğitim-Sen Temsilcisi Fırat Erdem sosyal paylaşım sitesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle...

Batman'ın Sason ilçesinin Eğitim-Sen Temsilcisi Fırat Erdem sosyal paylaşım sitesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Sendika'dan yapılan açıklamada, Sason Temsilcisi Fırat Erdem'in sosyal paylaşım sitesinde yaptığı eleştiri nedeniyle Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi.

Erdem'in dün gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Demokrasinin olmazsa olmazı olan düşünce ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır. Günümüz Türkiye'sinde en demokratik kriterler bile hiçe sayılır hale gelmiştir. "Konuşan yanar" mantığı ile tüm muhalif kişi ve kurumlar sindirilmek istenmektedir. Bugün katliamlar, faili belli cinayetler, sivillerin direk devlet güçleri tarafından hedef alınıp öldürülmesi bile doğru dürüst soruşturulmazken aksine en demokratik ve insani hak olan düşünce özgürlüğü bugün cezalarla yok edilmek istenmektedir.

Kaldı ki Fırat Erdem arkadaşımızın paylaşımında hiçbir isim kullanmadan ve resim göstermeden yaptığı eleştirinin gerekçe gösterilmesi ve tutuklanması tamamen niyet okumayla yapılmış kasıtlı bir hak gaspıdır. Tutuklama kararı tedbir olarak alınan ve yargılama sürecinde en son başvurulacak yöntem olmasına rağmen son süreçte özellikle Cumhurbaşkanı'na hakaret konusu yargı sisteminde en üst sıralara çıkmış ve ülke yargısının temel gündemi ve uğraştığı öncelikli iş halini almıştır.

Neredeyse ülkedeki bütün savcıların işini gücünü bırakıp Cumhurbaşkanı'na hakaret davalarına yönelmiş olmaları da bize ülkedeki yargı sisteminin ne hallere geldiğini bir kez daha göstermektedir. Eğitim Sen Batman Şubesi olarak arkadaşımızın maruz kaldığı bu hukuk dışı uygulamanın derhal sona erdirilmesi ve özgürlüğüne kavuşturulmasını talep ediyoruz. Şube olarak da sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim